Vianočné korenené perníčky

Vianočné korenené perníčky

Tento recept do nášho vianočného špeciálu jednoducho patrí. Obsahuje toľko chutí a vôní, koľko si len dokážete predstaviť. Spojenie škorice, klinčekov, muškátového orieška, zázvoru, vanilky a masla zaplaví váš dom nádhernou arómou. A ja si myslím, že aj správne vône robia Vianoce Vianocami.

V tomto prípade, ale nejde o klasické medovníkové cesto. Príprava korenených perníčkov je omnoho jednoduchšia, ale na chuti im to neuberá. Naopak. Jednoducho parádne, a tak akurát korenené, vianočné perníčky obalené v cukre. Ich príprava netrvá dlhšie ako hodinu a môžete ochutnávať.

Malé korenené perníčky

kosik

Na prípravu korenených vianočných perníčkov budete potrebovať (50 perníčkov):
1 šálka mäkkého masla
½ šálky práškového cukru
2 šálky hladkej múky
1 a ½ lyžičky mletého ​​nového korenia
1 lyžičku mletej škorice
½ lyžičky mletého muškátového orieška
1 a ½ lyžičky nastrúhaného zázvoru
½ lyžičky mletých ​​klinčekov
½ lyžičky soli
4 čajové lyžičky vanilky
2 žĺtky
Na obaľovanie:
1 ½ šálky práškového cukru
½ lyžičky mletých klinčekov
1 a ½ lyžičky mletej škorice
1 šálka = 236 ml

 

 

Na prípravu korenených vianoných perníčkov budete potrebovať (50 perníčkov): 1 šálka mäkkého masla ½ šálka práškového cukru 2 šálky hladkej múky 1 ½ lyžičky mletého nového korenia 1 lyžička mletej škorice 1 lyžička mletého muškátového orieška 1 a ½ lyžičky nastrúhaného zázvoru ½ lyžička mletých klinčekov ½ lyžička soli 4 čajové lyžičky vanilky 2 žĺtky Na obaľovanie: 1 ½ šálky práškového cukru ½ lyžičky mletých klinčekov 1 a ½ lyžičky mletej škorice

A takto na to:

  • Rúru predhrejte na 180 ° C. Vo veľkej mise zmiešajte maslo a 1/2 hrnčeka práškového cukru elektrickým šľahačom pri nízkej rýchlosti, kým sa nespoja. Vmiešajte zvyšné ingrediencie. Cesto naberajte lyžicou a vytvarujte z neho malé gule. Ukladajte na nepomastený papier na pečenie. Pečte 12 – 15 minút.
  • Horúce vyberte z plechu a nechajte 5 minút chladnúť. V stredne veľkej mise zmiešajte prísady na obaľovanie. Do misy vložte ešte teplé perníčky a jemne ich v zmesi obaľujte. Nechajte 5 minút chladnúť a obaľovanie opakujte znova. Perníčky uskladnite v uzatvárateľnej nádobe na chladnejšom mieste. Takto uskladnené vám korenené perníčky vydržia omnoho dlhšie.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

 

 

korenené perníčky

korenené perníčky

korenené perníčky

korenené perníčky

korenené perníčky

korenené perníčky

korenené perníčky

korenené perníčky

korenené perníčky

korenené perníčky

Mižu

 

Vaše komentáre