Našim heslom je jednoducho a chutne. Recept na tvarohovo – cibuľový quiche ani nemôže byť jednoduchší. A pri príprave si vystačíte s minimom riadu, čo považujem za najväčšie plus. Mám pre vás len pár rád. Pečenie zbytočne nepredlžujte, quiche má byť vo vnútri krémový, takže sa nebojte vypnúť rúru, aj keď sa vám zdá, že by si ešte chvíľu zaslúžil. Vyhnete sa tak popraskaniu. V tomto prípade rozhodne nepoužívajte teplovzdušnú rúru a quiche pred krájaním nechajte vychladnúť. Zeleninu si môžete zameniť podľa vašej chuti, fantázii sa medze nekladú. Je to len a len na vás.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
Na prípravu cesta budete potrebovať (tortová forma s priemerom 20 cm):
150 g hladkej múky
90 g studeného masla
½ čajovej lyžičky soli
1 lyžicu studenej vody
Na prípravu tvarohového krému budete potrebovať:
200 g plnotučného tvarohu
2 žĺtky
1 celé vajce
250 g mascarpone
2 zelené cibuľky
soľ a korenie
červenú cibuľu, brokolicu a chili na dozdobenie
A takto na to:
Do mixéra navážte múku, soľ, maslo a vodu. S nástavcom nožov premixujte, vznikne vám mrvenica. Presypte na pracovnú dosku a hneťte, kým sa nevytvorí cesto. To zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 1 hodinu v chladničke. Vyvaľkajte kruh s priemerom približne 26 cm a vyložte ním okrúhlu tortovú formu s priemerom 20 cm. Okraje nožom zarovnajte a dajte do chladničky minimálne na jednu hodinu, ale pokojne aj dlhšie. Cesto popichajte vidličkou, prekryte papierom na pečenie tak, aby zakryl aj okraje a zaťažte sušenou fazuľou. Pečte pri teplote 180 stupňov 15 minút. Po vytiahnutí papier s fazuľou odstráňte a na cesto vylejte tvarohový krém.
Ten pripravíte veľmi jednoducho. V mise zmiešajte tvaroh, žĺtky, vajce, mascarpone a na drobno nasekanú zelenú cibuľku. Krém prelejte, zarovnajte a dozdobte zeleninou. Pečte pri 180 stupňoch 25 minút. Nepoužívajte teplovzdušnú rúru.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)
–