Tortičky caprese sú jeho jemnou variáciou, lístkové cesto, paradajka, syr, bazalka. Tak jednoduché, že ich zvládne úplne každý a rozhodne sa pri tom nezapotí. Ideálne sú podávané za tepla, kedy je syr ešte mäkký a nestihol znovu stuhnúť. Niečo malé k telke, alebo len tak, ako rýchly snack na zahnanie hladu.
Na tortičky caprese budete potrebovať:
1ks chladeného lístkového cesta
cherry paradajky (pokojne však môžete siahnuť aj po klasických paradajkách)
1ks mozzarella
hrsť čerstvej bazalky
olivový olej EV
soľ, trochu čerstvo mletého čierneho korenia
A takto na to:
- Fajn, hneď v úvode treba povedať, že toto nie je žiadne veľké varenie, preto si zaobstarajte chladené lístkové cesto, ktoré je viacmenej hneď pripravené na jeho spracovanie. Nemusíte tak strácať čas s jeho prípravou. V prípade, že si chcete urobiť cesto vlastné a zvládate to, okay, tí, ktorí by si to chceli len vyskúšať pozrite si jeden z množstva receptov, napr. tu. Cesto rozbaľte, papier, v ktorom je zvinuté budete používať aj na pečenie. Môžte ho ešte trošku prejsť valčekom.
- Pomocou pohára vykrajujte kolieska, s priemerom okolo 5 až 7cm, veľkosť si však môžete upraviť podľa seba. Na kolieska ukladajte nakrájané paradajky, jemne pokvapkajte olivovým olejom a osoľte. Uložte na papieri na plech, dajte do rúry vyhriatej na 200 stupňov, tak na 15 minút. Kolieska si ale v rúre sledujte, pohľadom by ste mali vedieť určiť kedy sú hotové, takže sa času príliš nedržte. Keď sú upečené vyberte ich a naukladajte na nich na plátky nakrájanú mozzarellu a lístočky bazalky. Možno trochu čierneho korenia, kvapka olivového oleja a ešte na minútku do rúry. Hotovo! Podávajte ešte teplé.
-
PS: Skúsiť môžete aj iné varianty, mne sa cesto zvýšilo, tak som kolieska naukladal do plechu na muffiny, na každé koliesko potom plátok plesnivého syra, sušenú šunku, trošku olivového oleja a vybavené. Piekol som to presne rovnako, po vybratí už len zasypať čerstvou petržlenovou vňaťou a mňam! :)