Jeseň je obdobie plné voňavého ovocia a zeleniny. Tekvica a hrušky medzi ne rozhodne patria a my si nevieme predstaviť lepšiu kombináciu. Tekvicovo-hruškové muffiny sú šťavnaté, plné korenia a ich príprava je jednoduchá a rýchla. A ak by sa vám náhodou nechcelo babrať s formou na muffiny, pokojne si vyrobte tekvicovo-hruškový chlebík. Postupujte presne podľa receptu a cesto prelejte do formy na srnčí chrbát.
Nie je nič lepšie, ako spríjemniť si chladné sychravé ráno voňavými raňajkami a teplým bylinkovým čajom. Naše muffiny sú na to ako stvorené.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Na tekvicovo-hruškové muffiny budete potrebovať (18 ks):
400 g tekvice
340 g hladkej múky
½ čajovej lyžičky kypriaceho prášku
1 čajovú lyžičku jedlej sódy
1 a ½ čajovej lyžičky mletej škorice
½ čajovej lyžičky sušeného zázvoru
štipku soli
štipku mletých klinčekov
2 vajcia
190 g kryštálového cukru
125 g masla
2 hrušky
A takto na to:
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a v kuchynskom robote s nástavcom nožov rozmixujte na kašu. Všetky sypké suroviny zmiešajte v jednej mise. V druhej mise rozmixujte vajcia s cukrom a rozpusteným maslom izbovej teploty. Pridajte tekvicu a premiešajte. Tekvicovú zmes prelejte do múčnej zmesi a opäť mixujte. Na záver do cesta pridajte na drobno nakrájané hrušky a už len stierkou premiešajte. Do formy pripravte papierové košíčky a naplňte ich cestom. Muffiny pečte pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte košíčky ochladnúť na mriežke.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)