Tekvicovo-hrušková torta

Tekvicovo-hrušková torta

Tohtoročnú tekvicovú sezónu zavŕšime šťavnatou a voňavou tekvicovo-hruškovou tortou. Kombinácia tekvice a hrušiek sa nám nesmierne osvedčila, preto sme sa po recepte na tekvicovo-hruškové muffiny rozhodli urobiť ešte jeden koláč s kombináciou týchto chutí. A i keď ide o tortu, jej príprava je tak jednoduchá, že ju zvládne napiecť aj začiatočník. Tekvicovo-hrušková torta je oslavou tekvicovej sezóny.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tekvicovo-hrušková torta

 

kosik

Na tekvicovo-hruškovú tortu budete potrebovať (priemer 20 cm):
380 g očistenej maslovej tekvice
80 g očistených hrušiek
110 g slnečnicového oleja
4 vajcia
150 g kryštálového cukru
210 g hladkej múky
1 a ½ čajovej lyžičky kypriaceho prášku
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
2 čajové lyžičky mletej škorice
1 čajovú lyžičku mletého zázvoru
½ čajovej lyžičky soli
štipku mletých klinčekov
Na hruškové pyré budete potrebovať:
2 hrušky
25 g kryštálového cukru
½ čajovej lyžičky mletej škorice
Na krém budete potrebovať:
200 g mascarpone
200 g masla
90 g práškového cukru
1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
4 cl Baileys
Tekvicovo-hrušková torta

A takto na to:

Pripravte tekvicovo-hruškové pyré. Očistenú tekvicu a hrušky nakrájajte na kocky, pečte ich na plechu vystlanom papierom na pečenie 15 minút pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí rozmixujte upečenú tekvicu a hrušky na krémové pyré.

Do jednej misy navážte tekvicovo-hruškové pyré, olej, vajcia a cukor. Všetko spolu mixujte ručným mixérom. Do druhej misy navážte múku, kypriaci prášok, sódu, mletú škoricu a zázvor, soľ a mleté klinčeky. Múčnu zmes pridajte do mokrej a opäť mixujte. Cesto prelejte do dvoch tortových foriem s priemerom 20 cm vystlaných papierom na pečenie. Pečte pri teplote 170 stupňov 25 – 30 minút. Po vytiahnutí nechajte vychladnúť.

Medzitým pripravte hruškové pyré. Hrušky očistite, nakrájajte na drobné kocky alebo rozmixujte, pridajte cukor, mletú škoricu, vodu, duste 15 minút a nechajte vychladnúť.

Pripravte krém. Maslo a mascarpone izbovej teploty rozmixujte spolu s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a Baileys (nemusíte použiť, ale dodá krému grády).

Prvý korpus natrite hruškovým pyré, krémom a položte naň druhý korpus. Tortu obaľte zvyšným krémom, dozdobte podľa vlastnej fantázie a dajte do chladničky zachladiť.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Tekvicovo-hrušková torta

Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre