Tieto svieže a ľahké cestoviny sa možno skôr hodia k teplému letnému počasiu ako k predvianočnému času, ale ak raz milujete pastu, neriešite aké je ročné obdobie. A to je náš prípad, cestoviny obaja neuveriteľne zbožňujeme a preto ich máme veľmi často. Medzi tie naše naj patrí carbonara, vongole, aglio olio e peperoncino ci cacio e pepe. Ostatne, nejaké inšpirácie nájdete u nás v tejto kategórii. Tento raz sme zvolili ďalšiu klasiku – svieže špagety s tuniakom, doplnené o kapary, pežlenovú vňať, citrónovú kôru a množstvo olivového oleja. Hotové ich máte za okamih, preto je to ideálne jedlo keď veľmi nestíhate variť alebo sa vám len jednoducho nechce. Konzerva dobrého tuniaka sa v každej domácnosti určite nájde a o špagetách sa v tomto zmysle vôbec netreba baviť.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Calvo
Špagety s tuniakom (2 porcie)
Zero tuniak vo vlastnej šťave – konzerva 56 g
primerané množstvo špagiet (asi 200 g)
lyžica kapár
nastrúhaná kôra z 1 citróna
olivový olej EV
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
A takto na to:
Špagety uvarte v osolenej vode, samozrejme al dente. Za pomoci kliešti ich premiestnite do väčšej misy, nepremývajte ich. Pridajte k nim tuniaka, ktorého rukami rozoberiete na menšie kúsky, pridajte kapary, na drobno nasekanú petžlenovú vňať a na jemno nastrúhanú citrónovú kôru. Pokojne ich môžete pokvapkať trochou citrónovej šťavy. Prelejte olivovým olejom podľa chuti, dosoľte a výdatnejšie okoreňte. Ľahké a skutočne svieže jedlo.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)