Existujú dva druhy raňajok. Slanina a vajce na akýkoľvek spôsob a k tomu pečivo, alebo sladké raňajky, ku ktorým sa hodí pohár mlieka či kakaa. Teda, u nás doma je to tak. Nemusím hovoriť, ktoré mám radšej ja. Samozrejme, že tie sladké a to na akýkoľvek spôsob.
Ryžová kaša, alebo ryža v mlieku ako sme jej so sestrou ako malé hovorili, bola u nás doma na pravidelnom poriadku. A bolo jedno či na raňajky, olovrant alebo večeru. Ja som túto našu domácu klasiku trocha obmenila a vyplatilo sa. Mandľové mlieko dodá kaši príjemnú orieškovú chuť. Džem z čiernych ríbezlí sladený jablkovou šťavou zas vynikajúcu sladkastú a ovocnú chuť. V zimnom období, keď ovocie ešte nevonia a nechutí tak ako by malo, je džem výbornou voľbou. A ak som vás náhodou na mandľové mlieko nenahovorila, pokojne ho zameňte za plnotučné, kravské mlieko. V každom prípade je ryžová kaša ideálnym raňajkovým jedlom pre každého.
Tento recept sme pripravili v spolupráci so značkou RELAX a ich radou ovocných džemov.
Na prípravu ryžovej kaše budete potrebovať (4 porcie):
1 hrnček ryže
4 hrnčeky mandľového mlieka
1 lyžicu medu
džem Relax z čiernych ríbezlí
hrsť nahrubo nasekaných mandlí
A takto na to:
Ako odmerku použite rovnaký hrnček na ryžu aj mandľové mlieko. Ryžu presypte do hrnca s hrubým dnom a poriadne ju premyte v horúcej vode. Zalejte mandľovým mliekom, pridajte med a prikryte pokrievkou. V bode varu pokrievku trochu odkryte, inak vám mlieko vykypí. Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 – 30 minút. Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela.
Kašu prelejte na taniere, pridajte džem, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)