polievka z fazuľuvých strukov

Polievka z fazuľových strukov na kyslo

posted in: Leto, Polievky, Recepty | 0

Polievka z fazuľových strukov je pre nás typickou letnou polievkou. Doma sa varievala hlavne počas prázdnin, priamo na záhrade nad mestom v malej záhradnej chatke. Stačilo si z domu priniesť len smotanu, všetko ostatné bolo k dispozícii priamo tam. Koreniny, dochucovadlá a voda boli samozrejmou výbavou našej letnej chatky no a zemiaky, fazuľové struky, či čerstvý kôpor rástli na záhrade, takže ich stačilo len pozbierať a natrhať. Príprava takej polievky je rýchla a jednoduchá a v našej rodine ju všetci milovali. Doposiaľ sa na našej záhrade fazuľové struky pestujú a a tak túto polievku pravidelne varievame v lete stále. Je rýchla, svieža a k letu sa vyslovene hodí.

 

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

polievka z fazuľových strukov

 

kosik

Polievka z fazuľových strukov na kyslo, budete potrebovať (4 porcie):
300 g fazuľových strukov (zelených alebo žltých)
1 cibuľu
veľký zemiak
1 l zeleninového vývaru
200 ml 33% šľahačkovej smotany
1 lyžicu hladkej múky
1 strúčik cesnaku
hrsť nasekaného čerstvého kôpru
ocot a citrónovú šťavu
lyžičku cukru
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
trochu tuku, napr. maslo alebo olivový olej

polievka z fazuľuvých strukov

A takto na to:

Struky fazuľky očistite, odrežte konce a nakrájajte na tretiny. Na masle s trochou olivového oleja dosklovita osmažte nadrobno nasekanú cibuľu. Pridajte lusky a chvíľu restujte. Pridajte tiež na kocky nakrájaný zemiak, strúčik cesnaku, dobre premiešajte, osoľte a okoreňte. Podlejte časťou vývaru. Varte asi 10 minút kým zemiaky trochu nezmäknú.

Pripravte si zátrepku. Zvyšok vývaru zmiešajte so smotanou izbovej teploty a pridajte tiež lyžicu hladkej múky. Metličkou dobre rozmiešajte. Vlejte do polievky a varte max. 20 minút. Polievku dochuťte octom a cukrom a ešte trochu prevarte. My na takéto množstvo polievky pridávame asi lyžicu octu a lyžičku cukru. Na záver pridávame ešte pár kvapiek sviežej citrónovej šťavy. Finálne dochuťte soľou a korením a do hotovej polievky primiešajte nadrobno nasekaný kôpor. K polievke sa ideálne hodiny na polotvrdo uvarené vajíčko.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

Enter amount (EUR)