Plnené pusinky na kokosovom lineckom ceste sú akýmsi ekvivalentom k nášmu receptu na Plnené kokosové pusinky. Rovnako ako v pôvodnom recepte sa skladá z keksu, náplne a pusinky. Rozdiel je v tom, že kokosová chuť je miesto pusinky v sušienke a vďaka kokosovému mlieku aj v čokoládovej ganáži. Aj vďaka tomuto receptu viete spotrebovať prebytočné bielka a oproti pôvodnému receptu je tento o čosi menej časovo náročný.
Celý proces prípravy pozostáva z troch častí. Snehové pusinky sa v rúre sušia hodinu, preto začnite práve nimi. Medzi tým stihnete pripraviť kokosové linecké cesto aj čokoládovo-kokosovú ganáž. Hotovo. Stačí už len vyskladať a pochváliť sa skvostne vyzerajúcim dezertom pred svojou rodinou. Ak by ste sa rozhodli vymeniť obyčajnú snehovú pusinku za kokosovú, zameňte použitie zdobiacich špičiek. Pri kokosovej pusinke použite hladkú špičku a pri nanášaní čokoládovo-kokosovej ganáže použite ozdobnú špičku. Vás koláčik tak získa väčší šmrnc.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Na plnené pusinky na kokosovom lineckom ceste budete potrebovať (45 ks):
70 g masla
30 g práškového cukru
80 g hladkej múky
20 g strúhaného kokosu
1 čajovú lyžičky vanilkového extraktu
Na čokoládovo-kokosovú ganáž budete potrebovať:
90 g mliečnej čokolády
30 g horkej čokolády
75 g kokosového mlieka
1 čajovú lyžičku instantnej kávy (voliteľné)
Na snehové pusinky budete potrebovať:
70 g bielok (cca z 2 vajec)
140 g krupicového cukru
potravinové farbivo
A takto na to:
Pripravte snehové pusinky. Vaječné bielka vyšľahajte s krupicovým cukrom, na záver pridajte potravinové farbivo. Vyšľahaný sneh preložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Pusinky vytláčajte na plech vystlaný papierom na pečenie, sušte pri teplote 90 stupňov 1 hodinu až hodinu 10 minút.
Pre prípravu ganáže si navážte a nasekajte čokolády. Pridajte k nim instantnú kávu a zalejte horúcim kokosovým mliekom. Nechajte 2 minúty postáť, premiešajte a na nízkom ohni prihrievajte, dokiaľ sa všetka čokoláda nerozpustí. Ganáž prelejte do čistej nádoby, tú prikryte a nechajte v chladničke minimálne hodinu, alebo kým nestuhne.
Kokosové linecké cesto pripravíte zmiešaním masla, cukru, múky, kokosu a vanilkového extraktu. Môžete použiť kuchynský robot, ale vypracujete ho aj ručne. Cesto trochu roztlačte a zabaľte do potravinovej fólie. Dajte na pol hodinu do chladničky, alebo na 10 minút do mrazničky. Cesto rozvaľkajte medzi dvoma papiermi na pečenie a vykrajujte kolieska s priemerom 3,5 cm. Kolieska ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pred pečením ho dajte na 10 minút do chladničky. Pečte pri teplote 170 stupňov cca 10 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte linecké kolieska vychladnúť.
Vyskladajte pusinky. Na kokosové linecké cesto pomocou hladkej zdobiacej špičky naneste čokoládovo-kokosovú ganáž a prilepte pusinku. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste pokojne dva týždne.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)