U nás doma pečieme kysnuté pečivo minimálne tri krát do týždňa a baví nás to. Ale občas sa stáva, že ideme raňajkovať a pečiva nieto. Čo robiť? Kysnutie trvá aj niekoľko hodín. To sú raňajky dávno za nami. Tak nám napadlo, že to jednoducho musí ísť aj bez tohto zdĺhavého procesu. A viete čo? Ide to! Naše pečivo bez droždia a bez kysnutia sú pripravené za 10 minút.
To je paráda, však? Potom už len šup s nimi do rúry a hotovo. Chuťovo sú tieto buchtičky vynikajúce. Krehučké a mäkké. Ak si ich s nami napečiete, určite si ich zamilujete. Za to vám ručíme.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Na pečivo bez droždia a kysnutia budete potrebovať (12 ks):
480 g hladkej múky
12 g kypriaceho prášku
1 čajovú lyžičku jedlej sódy
1 čajovú lyžičku soli
1 čajovú lyžičku kryštálového cukru
1 celé vajce
1 bielko
60 g oleja
250 g kyslej smotany
žĺtok a trošku mlieka na potretie
A takto na to:
Všetky suroviny navážte a vymieste v kuchynskom robote. Cesto vyberte na pomúčenú pracovnú dosku a rozdeľte ho na 12 rovnakých častí. Vytvarujte buchty do okrúhleho, alebo podlhovastého tvaru, potrite ich žĺtkom zmiešaným s mliekom a pečte pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po vytiahnutí ich nechajte vychladnúť.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)