Možno sa aj vám občas zvýši v chladničke nejaké údené mäso a neviete čo s ním. Skúste si spolu s nami pripraviť pastu z údeného mäsa, ktorá je skvelou a rýchlou nátierkou a tisíckrát prekoná všetky kupované paštéty. Navyše viete, čo v nej je a dochutiť si ju vždy môžete podľa seba. Najlepšia je na čerstvo upečenom domácom pečive. Inšpirácie pre pečivo z nášho blogu nájdete tu.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Pasta z údeného mäsa – budete potrebovať
300 g údeného mäsa
1 menšiu cibuľu
1 vajce uvarené natvrdo
70 g mascarpone
1 lyžičku dijonskej horčice
2 lyžice paradajkového pretlaku
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
A takto na to:
Údené mäso narežte na menšie kusy a pomeľte na mäsovom mlynčeku. Pridajte k nemu najemno narezanú cibuľu, vajíčko natvrdo, mascarpone, horčicu a pretlak, osoľte a okoreňte a všetko dobre premiešajte. Párkrát zmes znovu prežeňte mäsovým mlynčekom.
Pastu podávajte s čerstvým pečivom.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)