Parížske rožky

Parížske rožky

Parížske rožky sú naším tradičným vianočným pečivom. Ide o malý, ale o veľmi luxusný zákusok, ktorý na prvý pohľad vyzerá parádne a chutí ešte lepšie. Orechové cesto je pokryté maslovým kakaovým krémom, ktorý zakrýva čokoláda. V mnohých rodinách sú neodmysliteľnou súčasťou vianočného stola a tak sme sa tento rok rozhodli, že vás potešíme naším starým rodinným receptom.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

 

kosik

Na parížske rožky budete potrebovať (cca 48 ks):
150 g práškového cukru
2 bielka
75 g mletých vlašských orechov
50 g hrubej múky
125 g masla izbovej teploty
100 g práškového cukru
1 vajce
1 žĺtok
1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
10 g kakaa
75 g čokolády
30 g kokosového oleja

 

parížske rožky

A takto na to:

Bielka s práškovým cukrom šľahajte nad parou 8 až 10 minút. Stiahnite ich z pary, pridajte orechy, múku a premiešajte. Preložte cesto do cukrárskeho vrecka s hladkou zdobiacou špičkou a nastriekajte rožteky na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý rožtek by mal mať 5 – 6 cm. Pečte pri teplote 120 stupňov 20 minút. Po upečení nechajte rožteky vychladnúť na plechu.

Medzi tým pripravte krém. Vajce a žĺtok s práškovým cukrom šľahajte nad parou, pridajte kakao a šľahajte 10 minút. Stiahnite z pary a nechajte vychladnúť.

Vyšľahajte maslo a po častiach do neho pridávajte vychladený krém. Na záver pridajte vanilkový extrakt. Krém nechajte chvíľu zachladiť.

Na orechové rožteky pomocou zdobiacej špičky krúživým pohybom nastriekajte krém. Rožky dajte na 1 hodinu do chladničky. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s kokosovým olejom a chvíľu ju nechajte pri izbovej teplote vychladnúť. Následne v nej namáčajte rožteky.

Parížske rožky skladujte vo vzduchotesnej nádobe dva týždne.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Parížske rožky

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

Enter amount (EUR)