Pagáče s medvedím cesnakom

Pagáče s medvedím cesnakom

Recept na pagáče s medvedím cesnakom je určený predovšetkým milovníkom kysnutého cesta. Ide o klasický recept na pagáče s prekladaným cestom. Práve ním dosiahnete úžasné vrstvenie nadýchaného a krehučkého cesta, striedané jemne korenistou náplňou z medvedieho cesnaku a chrumkavou vrstvou jarnej cibuľky a syra.

Naše pagáče s medvedím cesnakom sú veľmi sýte, chuťovo vyvážené a na povrchu chrumkavé. Môžete ich jesť čisté, alebo použiť miesto iného pečiva k mäsu, či šalátom. Zaručene si ich zamilujete, tak ako my.

 

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

 

kosik

Na pagáče s medvedím cesnakom budete potrebovať (cca 25 ks):
100 ml teplého mlieka
1 čajovú lyžičku kryštálového cukru
7 g sušeného droždia
40 g olivového oleja
40 g kyslej smotany
1 celé vajce
340 g hladkej múky
6 g soli
vajce a trochu mlieka na potieranie
hrubozrnú soľ na posypanie
Na náplň budete potrebovať:
70 g medvedieho cesnaku
50 g olivového oleja
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
40 g strúhaného syra
1 jarnú cibuľku

A takto na to:

V miske zmiešajte teplé mlieko, lyžičku cukru, sušené droždie a nechajte podkysnúť kvások. V mise od kuchynského robota zmiešajte múku so soľou, pridajte do nej olivový olej, kyslú smotanu, vajce a kvások. Vymieste jemne lepkavé cesto. V prípade, že cesto pri dotyku ostáva na rukách, pridajte ešte trochu múky. Vymiesené cesto preložte do misy vytretej trochou olivového oleja, prikryte potravinovou fóliou a nechajte 1 až 1 a 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste.

Medzi tým pripravte náplň. V mixéri rozmixujte medvedí cesnak s olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením na hladkú pastu.

Vykysnuté cesto preložte na pracovnú dosku a rozdeľte ho na dve rovnaké časti. Obe časti roztiahnite rukami do obdĺžnikov s približne rovnakým rozmerom cca 20×30 cm. Prvý plát cesta potrite polovicou náplne z medvedieho cesnaku, posypte nastrúhaným syrom a nakrájanou cibuľkou. Prvý plát cesta preložte druhým plátom cesta. Ten tiež potrite náplňou z medvedieho cesnaku, zvyšným syrom a cibuľkou. Cesto z oboch strán preložte k stredu, a potom na polovicu. Prikryte ho čistou utierkou a nechajte 20 minút odpočívať.

Cesto rozvaľkajte pomocou valčeka na hrúbku 1,5 až 2 cm a vykrajujte pagáčiky s priemerom 5 cm. Zbytky cesta spojte a opäť vykrajujte. Pagáče preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryte ich čistou utierkou a nechajte 20 minút odpočívať.

Pred pečením potrite pagáče vyšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a posypte hrubozrnou soľou. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte pagáče vychladnúť.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)