Nepečený makový cheesecake so slivkami pripravíte za 30 minút. Stačí obyčajná tortová forma, mixér a panvička. Pýtate sa načo panvička? Jednoduché. Na slivky. Teda karamelizovanie sliviek. Túto časť rozhodne nevynechajte, cheesecake vďaka karamelizovaným slivkám získa obzvlášť dobrú chuť. Stačí pár minút, aby si udržali svoj tvar. Pri príprave sme použili nemletý mak, lebo ten pri každom zahryznutí pekne chrumká. Ale rovnako dobre bude fungovať aj mletý. Takže ak máte po ruke ten, použite ho. A máme pre vás ešte jeden tip. Papier na pečenie použite na dno, ale i po obvode tortovej formy. Aby pás papiera po obvode lepšie držal, potrite formu troškou masla.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Na nepečený makový cheesecake so slivkami budete potrebovať (priemer 20 cm):
140 g maslových keksov
70 g masla
500 g mascarpone
200 g 16 % kyslej smotany
170 g bielej čokolády
50 g práškového cukru
30 g maku
kôru z 1 citróna
4 veľké slivky
kryštálový cukor
A takto na to:
Maslové sušienky rozdrvte, alebo rozmixujte, zalejte rozpusteným maslo a premiešajte. Dno tortovej formy aj obvod vysteľte papierom na pečenie a vysypte do nej keksy. Pomocou lyžice keksy rovnomerne roztlačte.
Slivky rozdeľte na polovicu, obaľte ich v kryštálovom cukre a karamelizujte na panvičke. Nechajte ich chvíľu ochladnúť.
Pripravte krém. Bielu čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a nechajte ju pri izbovej teplote vychladnúť. V čistej mise zatiaľ mixujte mascarpone, kyslú smotanu izbovej teploty s práškovým cukrom. Pridajte rozpustenú čokoládu, citrónovú kôru, nemletý mak a premiešajte.
Na keksový korpus rovnomerne rozložte karamelizované slivky a zalejte krémom. Cheesecake nechajte v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)