Nepečená torta alebo Biskvitena torta je veľmi populárny bulharský dezert. Je krémový, osviežujúci, naplnený sušienkami a pudingovým krémom. Žiadne pečenie, ani náročné úkony. Túto nepečenú tortu viete pripraviť hravo do 20 minút, a to vrátane prípravy pudingu. Mimochodom, ak by sa vám nechcelo púšťať do varenia vlastného pudingu, môžte použiť aj puding v prášku. Oba máte uvarené za pár minút. Ale ten vami poctivo pripravený bude, samozrejme, lepšou voľbou.
Vyskladávanie jednotlivých vrstiev je veľmi jednoduché. Sušienky potierate tenkou vrstvou krému a na noc odložíte do chladničky. To je všetko. Čím dlhšie bude nepečená torta odpočívať v chlade, tým viac stuhne a keksy príjemne nasiaknu. Nepečená torta, alebo biskvitena torta ako ju Bulhari nazývajú, vydrží v chladničke pokojne štyri dni. Teda, ak ju vydržíte nezjesť celú naraz.
Bulhari najčastejšie pri príprave tohto koláča používajú vanilkový, čokoládový pudingový krém a zdobia ho nasekanými vlašskými orechmi a hoblinkami čokolády. My sme na dozdobenie použili kakao a nasekané pistácie. Osviežte sa v tieto horúce letné dni našou chladenou nepečenou tortou biskvitena a určite sa nám nezabudnite so svojim výtvorom pochváliť.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci so značkou SENCOR
Na nepečenú tortu budete potrebovať (20 x 20 cm):
300 g keksov
3 žĺtka
130 g kryštálového cukru
20 g vanilkového cukru
80 g kukuričného škrobu
600 ml plnotučného mlieka
250 g masla
pistácie a kakao na dozdobenie
A takto na to:
V mise vyšľahajte do hustej nadýchanej peny žĺtka s cukrom. Pridajte kukuričný škrob, mlieko a metličkou vymiešajte. Prelejte krém do hrnca a za stáleho miešania metličkou na miernom ohni priveďte k varu. Krém za neustáleho miešania nechajte pár krát prebublať a odstavte. Postupne pridávajte na kocky nakrájané maslo izbovej teploty a metličkou miešajte, kým sa maslo úplne nerozpustí.
Do formy naukladajte prvú vrstvu keksov, nalejte a rozotrite tretinu krému. Postup opakujte ďalšie dva razy. Vrchnú vrstvu krému uhlaďte stierkou, prikryte potravinovou fóliou tak aby sa dotýkala krému a nechajte cez noc v chladničke. Pred podávaním ľubovoľne dozdobte.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)