Pamätám, že ako malé decko som sa vždy tešil keď sme mali na obed pečené kura. Moji rodičia ho pripravovali v remoske a bolo nesmierne chutné a šťavnaté. K nemu trochu zemiakov a zeleniny a komfortné nedeľné jedlo bolo rýchlo na svete – takpovediac bez roboty. A my sa dnes s vami podelíme o tento naozaj jednoduchý recept, ktorý zvládne úplne každý.
Tento post je sponzorovaný spoločnosťou Remoska.
Na nedeľné pečené kura budete potrebovať:
kvalitné celé kura
500 g malých zemiakov
3 mrkvy
5 strúčikov cesnaku
100 g masla
mletú červenú papriku
bobkový list
pár vetvičiek tymiánu a rozmarínu
lístky šalvie
lyžičku rasce
čerstvo mleté čierne korenie a soľ
polovicu citróna
A takto na to:
Kura umyte a osušte. Uložte do remosky alebo pekáča. Pridajte malé umyté zemiaky, nakrájanú mrkvu, cesnak, všetko okoreňte a osoľte. Ku kuraťu pridajte lístky byliniek, kusy masla a bobkový list. Trochu masla môžete vložiť aj do priestoru pod kožou. Dovnútra kuriatka vložte šalviu a polovicu citróna. Kura poprášte mletou červenou paprikou a rascou. Môžete použiť aj údenú papriku, kura tak získa zaujímavejšiu chuť. Pečte v remoske asi 80 minút. Ak použijete rúru tak kura pečte pri teplote 180 stupňov. Kura priebežne kontrolujte, môžete ho podliať aj trochou vody alebo bieleho vína.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)