Na jahodové mini tarts budete potrebovať (4 mini tortičky):
asi 20 ks jahôd
250g mascarpone
hrsť mäty
lupienky mandlí na dozdobenie
1 lyžicu vanilkového cukru
práškový cukor
a na americké palacinky potom
1 vajce
hrnček mlieka
hrnček hladkej múky
1 balenie kypriaceho prášku
dve lyžice hnedého cukru
štipku soli
A takto na to:
- Príprava amerických palaciniek, alebo po našom lievancov, je absolútne jednoduchá vec a zvládnu to aj deti. Hrnček mlieka, hrnček múky, jedno vajce, štipka soli, cukor a kypriaci prášok. Presný postup nájdete tu a z tohto množstva pripravíte cca. 20 kúskov o priemere tak 5 cm, čo je ideálna veľkosť pre mini tarts.
- V miske si poriadne rozmiešajte mascarpone, nezaškodí keď k nemu prilejete trošku mlieka, aby konzistencia krému bola o čosi redšia. Pridajte najemno nasekanú mätu a vanilkový cukor. Krémom potrite malú palacinku a naň uložte na plátky nakrájané jahody. Ďalšia palacinka a rovnaký postup. Aby tortičky lepšie držali pokope mascarpone dajte aj na spodok každej palacinky. Mini tortičky by mali byť štvorposchodové, ale ich výška je samozrejme len na vás.
- Navrch potom trochu krému, peknú malú jahôdku a lístok mäty. Posypte mandlami a cukrom. Dokonalé!
Kamil