Mini pavlovky sú takým modernejším prevedením Pavlovej torty. Pavlova je dezert z bielok, cukru, citrónovej šťavy a kukuričného škrobu. Pôvod Pavlovej torty je sporný a prú sa oň dve krajiny: Austrália a Nový Zéland. Je možné, že tento lahodný dezert bol vytvorený v 20. rokoch 20. storočia počas turné ruskej baleríny Anny Pavlovej práve v týchto dvoch krajinách.
Mini pavlovky sa pripravujú podobne ako pusinky. Niektoré receptúry uvádzajú použitie práškového cukru, prípadne kombináciu kryštálového a práškového. V našom recepte sme použili krupicový cukor, preto sme ho mohli použiť menšie množstvo. Krupicový cukor si viete vyrobiť. Kryštálový cukor vymixujte tak, aby v ňom neostali veľké zrná. Tým zabezpečíte, že pevné kryštáliky neostanú vo vyšľahaných bielkach a bielkový sneh bude úplne hladký.
Pavlovky sa nepečú, sušia sa pri nízkej teplote. Dĺžka sušenia závisí od ich výšky. Po usušení by mali byť mini pavlovky na povrchu chrumkavé a zvnútra vláčke a krehké. My sme tie naše dochutili vyšľahanou šľahačkou bez cukru a rôznymi druhmi ovocia.
Už na prvý pohľad sú to tortičky na špeciálnu príležitosť. V Austrálii ich zvyknú podávať v letných mesiacoch, teda aj na Vianoce. Vy si ich spolu s nami môžete pripraviť ako slávnostný dezert k silvestrovskej večeri.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci so značkou SENCOR
Na mini pavlovky budete potrebovať (12 ks s priemerom 8 cm):
190 g bielok (zo 4 veľkých vajec)
275 g krupicového cukru
15 g kukuričného škrobu
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
šľahačku a ovocie na dozdobenie
A takto na to:
Bielka šľahajte spolu s krupicovým cukrom. Keď začne sneh hustnúť pridajte kukuričný škrob a na záver citrónovú šťavu. Na plech vystlaný papierom na pečenie si formičkou pomocou cukru naznačte kruhy. Naplňte cukrárske vrecko so zdobiacou špičkou bielkovým snehom a nanášajte ho na vyznačené kruhy vo forme mištičiek, či hniezd.
Sušte pri teplote 90 stupňov približne 1,5 až 2 hodiny. Rúru počas sušenia neotvárajte, inak sa mini pavlovky prepadnú. Po vytiahnutí z rúry nechajte mini pavlovky vychladnúť na plechu. Dozdobte ich tesne pred konzumáciou. My sme použili šľahačku a čerstvé ovocie.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)