Keďže mesiac január je plný novoročných predsavzatí o zdravšom životnom štýle, pripravili sme si pre vás recept na miešaný šalát, ktorý vám dobre v ich plnení poslúži. Ide o výborný ľahký obed alebo aj celkom výdatné predjedlo. A to všetko s nádychom skutočného luxusu. Mix šalátových listov je totiž ochutený poctivým horčicovým dresingom vinaigrette a dopĺňa ho luxusná parmská šunku a exkluzívne vyzerajúce pošírované vajíčko. Takýto šalát vám určite zachutí, navyše je jeho príprava veľmi rýchla a jednoduchá. Jedlo môžete doplniť o krutóny alebo podávať s ražným pečivom.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA
Na miešaný šalát s parmskou šunkou a pošírovaným vajíčkom budete potrebovať:
Na dresing:
2 lyžičky medovej horčice BILLA Premium
5 lyžíc olivového oleja EV
lyžička vínneho octu
lyžica nastrúhaného parmezánu
citrónová šťava
štipku soli
2 lyžičky cukru
štipku mletého čierneho korenia
(v prípade omnoho väčšieho množstva považovaných porcií je nutné suroviny na dresing zdvoj až strojnásobiť)
Na šalát na jednu porciu:
pár hrstí DE LUXE šalátového mixu BILLA
BILLA Premium Prosciutto di Parma
1 vajce
cherry paradajky a hrozno
parmezán na posypanie
soľ, korenie
A takto na to:
Začnite zmiešaním všetkých ingrediencií na dresing vo väčšej mise. K dresingu potom pridajte mix šalátových listov, cherry paradajky rozdelené na polovice a hrozno. Dobre premiešajte.
Pripravte pošírované vajíčko. Vriacu vodu osoľte a pridajte do nej asi lyžicu octu. Stiahnite na mierny plameň, metličkou vytvorte malý vodný vír a do jeho stredu opatrne vložte rozklepnuté vajce. Pošírujte pri teplote do 95 °C asi tri minúty. Vajce potom opatrne vyberte na papierový obrúsok a osušte.
Dobre premiešaný šalát ukladajte na taniere a doplňte ho o kúsky natrhanej parmskej šunky. Na jednu porciu úplne postačí jeden plátok. Posypte strúhaným parmezánom. Na vrch uložte pošírované vajce, jemne prelejte olejom a osoľte a okoreňte.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)