maslové venčeky

Maslové venčeky

Už samotný názov maslové venčeky prezrádza, že ide o typické maslové vianočné pečivo. V rôznych podobách ste sa s ním už určite stretli. Maslové venčeky v našej verzii sú nielen plné masla, ale aj kyslej smotany. Áno, dobre počujete. Kyslá smotana im totiž dodáva krehkosť a príjemnú netradičnú chuť. Takže ďalší z tradičných receptov s troškou netradičnej chuti.

Maslové pečivo sa zvykne priliepať k sebe pomocou kyselkavého džemu alebo, ako v našom prípade, na dozdobenie maslových venčekov použite rozpustenú čokoládu a mandľové lupienky. Vyskúšajte, rozhodne neoľutujete!

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

maslové venčeky

 

kosik

Na maslové venčeky budete potrebovať (20 ks):
100 g masla izbovej teploty
35 g práškového cukru
120 g hladkej múky
15 g kukuričného škrobu
50 g kyslej smotany
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
1/2 čajovej lyžičky soli
čokoládu a mandľové lupienky na dokončenie

maslové venčeky

A takto na to:

Maslo s cukrom šľahajte 2 až 3 minúty. Pridajte kyslú smotanu, vanilkový extrakt a opäť prešľahajte. Na záver pridajte múku, kukuričný škrob, soľ a naposledy šľahajte, aby sa všetky suroviny prepojili.

Cesto preložte do pevného sáčka so zdobiacou špičkou. Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekajte 20 približne rovnakých venčekov s priemerom 5 až 6 cm a vložte na 30 minút do chladničky. Pečte pri teplote 170 °C 15 až 18 minút. Upečené venčeky nechajte po upečení vychladnúť a ľubovoľne ich dozdobte. My sme ich namáčali v čokoláde a posypovali mandľovými lupienkami. Venčeky však môžete navzájom lepiť za pomoci ľubovoľného džemu. V uzavretej nádobe vám pri skladovaní na chladnejšom mieste v pohode vydržia dva až tri týždne

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

 

Enter amount (EUR)