Svieži, jemne kyslastý, plný čerstvého ovocia, tvarohu, to je náš marhuľový cheesecake. Jeho príprava nie je nijako zvlášť náročná, zdĺhavejšie je iba zachladenie. Ak ho však nachystáte s predstihom, pokojne večer, ráno nájdete v chladničke dokonale osviežujúci dezert, ktorému nikto neodolá.
Cukrite s rozumom. I keď v recepte uvádzame množstvo cukru, ktoré sme použili, marhuľový cheesecake sme pripravovali z kyslejších marhúľ. Ak máte k dispozícii sladšie, cukru uberte. Alebo pridajte, ak uprednostňujete sladké pred kyslejším.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Na prípravu marhuľového cheesecakeu budete potrebovať (priemer 20 cm, 12 porcií):
150 g maslových sušienok
82 g masla
250 g plnotučného tvarohu
80 g práškového cukru
1 vajce
200 g kyslej smotany
500 g čerstvých marhúľ (neodkôstkované)
20 g kukuričného škrobu
Na prípravu marhuľovej polevy budete potrebovať:
3 marhule
1 vajce
1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru
ovocie na dozdobenie
A takto na to:
Marhuľový cheesecake pozostáva z troch častí. Keksíkového základu, marhuľovo – tvarohového krému a marhuľovej polevy. V mixéry rozmixujte maslové sušienky, zalejte ich roztopeným maslom a dobre premiešajte. Tortovú formu s priemerom 20 cm vysteľte papierom na pečenie a keksíkový základ rovnomerne rozotrite po celom dne formy.
Marhuľovo – tvarohový krém pripravíte v jednej mise. Marhule odkôstkujte a rozmixujte ich na čo najjemnejšie v kuchynskom robote s nástavcom nožov. Ručným mixérom vyšľahajte tvaroh s práškovým cukrom, pridajte vajce, kyslú smotanu a opäť mixujte. Na záver pridajte do tvarohovej zmesi marhuľové pyré, kukuričný škrob a dobre premiešajte. Krém vlejte do tortovej formy, formu zo spodu a po obvode obaľte alobalom (okrem vrchnej časti) a dajte piecť do rozohriatej rúry. Prvých 10 minút pečte pri teplote 180 stupňov, ďalších 40 až 45 minút pečte pri teplote 150 stupňov. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť.
Pripravte marhuľovú polevu. Marhule rozmixujte. Spolu s vajcom a kryštálovým cukrom varte vo vodnom kúpeli. Hotovú marhuľovú polevu prepasírujte a vylejte na upečený cheesecake. Nechajte v chladničke vychladnúť minimálne dve hodiny, prípadne cez noc. Pred podávaním dozdobte čerstvým ovocím.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)