Ideálna rýchla večera alebo obed, ktorú zvládne naozaj každý – Makaróny so syrovou omáčkou a pečené kuracie prsia. Toto je naozaj komfortné jedlo pre celú rodinu, ktoré vyčarujete za polhodinu.
Cestoviny kombinované s ťažkou smotanovou omáčkou v Taliansku moc nenájdete, za to v našich častiach Európy, alebo v takej Amerike, sa tešia veľkej obľube. Veď si len spomeňme ikonické mac and cheese. A máme ich radi aj my. Samozrejme, nie v horúcom lete, keď sa žiadajú skôr ľahké a svieže jedlá, ale taká jeseň cestovinám so smotanou mimoriadne pristane.
V tomto recepte sú základom makaróny (po našom kolienka), ktoré su doplnené o šampiňóny a brokolicu s riadnou dávkou smotany a syra. Použiť však môžete aj penne, alebo rigatoni. Ich príprava je hračka, ako nakoniec budete môcť vidieť aj v priloženom videu. Ku kolienkam podávame mimoriadne chutné kuracie prsia, ktoré pečieme v rúre podliate trochou lahodného ružového vína. A samozrejme, to isté víno sme si nakoniec k celému jedlu aj dopriali.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Slovenské vinice
Na makaróny so syrovou omáčkou a pečené kuracie prsia budete potrebovať (2 porcie):
2 ks kuracích pŕs s kožou
300 g uvarených cestovín
200 g brokolice
100 g šampiňónov
1 menšiu cibuľu
400 ml 33% šľahačkovej smotany
100 g nastrúhanej goudy
100 g nastrúhaného cheddaru
pár vetvičiek tymiánu
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
lyžičku rasce
2 lyžice masla
0,5 dcl ružového vína
A takto na to:
Cestoviny si uvarte predom v osolenej vode, tak aby boli na skus, teda al dente. Na jednej lyžici masla si orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte šampiňóny a brokolicu, osoľte a okoreňte. Chvíľu poduste a zalejte smotanou. Trochu redukujte a asi po 5 minútach pridajte cestoviny. Na záver pridajte aj oba druhy syra a poriadne premiešajte. Nechajte na miernom plameni aby sa syr v smotane celkom rozpustil. Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte korením a soľou.
Zvoľte kvalitné kuracie mäso, ideálne nejaké farmárske alebo zlaté. Tu sa naozaj absolútne neoplatí šetriť. Kuracie prsia z oboch strán osoľte a okoreňte, posypte rascou a lístkami tymiánu. Podlejte 0,5 dcl ružového vína Frankovka modrá Rosé. Pečte v rozohriatej rúre na 180 stupňov 20 minút. Prsia tiež môžete na začiaku z oboch strán zatiahnuť aj na panvici, keď zvolíte tento spôsob v rúre stačí mäso piecť 12 minút.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)