Viete, že milujeme leto a nemáme radi zimu, však? Absolútne sa tým netajíme. Pretože leto je vo všetkých oblastiach najlepšie ročné odbobie. Svoju lásku k letu sme v posledných rokoch dotiahli do krajnosti. Počas prázdnin neodchádzame zo Slovenska, užívame si teplo na našej terase a našom dvore a k moru ideme vždy na jeseň alebo v zime, keď je u nás počasie sychravé a nepríjemné. No a keď sa vrátime, zimu sa snažíme ignorovať. Pokojne si robíme grilovačky a párty aj v decembri, či januári a dávame si jedlá, ktoré sa hodia oveľa viac k letu.
Keď nás so svojou novou kampaňou Bojovníci za leto oslovil Zlatý Bažant neza
A tak sme si cez víkend sadli na terasu, otvorili 100% prírodný Radler 0,0% Tmavá Viš
O recept sa s nami/vami rada podelila naša susedka Maja, ktorá ich pravidelne pripravuje pre celý náš veľký dom, za čo jej veľmi pekne ďakujeme!!
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Zlatý Bažant.
Na prípravu langošov budete potrebovať (vystačí na cca 10 kusov):
1 kg hladkej múky špeciál
42 g čerstvého droždia (jedna kocka)
400 ml mlieka
250 ml kyslej smotany
1 lyžica soli
3 lyžice slnečnicového oleja
lyžička cukru do kvásku
A takto na to:
Múku preosejte. Pripravte si kvások. Do 200 ml mlieka izbovej teploty rozdrvte čerstvé droždie. Pridajte cukor, zamiešajte a nechajte kvások nakysknúť. Zo všetkých ingrediencií spolu vypracujte cesto a v miske zakrytej potravinovou fóliou ho vložte do chladničky na noc. Cesto môžete dať vykysnúť aj na teplé miesto a hneď vyprážať langoše, ale nám sa zdá, že keď cesto kysne v chladničke langoše sú chutnejšie.
Cesto z chladničky vyberte aspoň na 15 minút. Z cesta vytvorte placky (aký zvolíte priemer je vaša voľba). Langoše vyprážajte do zlatista z oboch strán. Horúci langoš potierajte treným cesnakom a dochuťte si ho podľa seba, tatárskou omáčkou, kyslou smotanou, kečupom alebo syrom. Prípadne (ako v našom prípade) úplne so všetkým.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil, Miška a Maja
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)