K jeseni sa výdatné krémové polievky hodia naozaj skvele a výnimkou nie je ani tento krém, ktorý tvorí kombinácia chutí pečenej tekvice hokkaido s holandským syrom gouda. Krém na záver môžete dozdobiť napríklad prostredníctvom krutónov, perfektne sa však hodia aj opečené tekvicové semiačka.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA
Na krém z pečenej tekvice hokkaido budete potrebovať:
polovicu tekvice hokkaido
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 mrkvu
pár vetvičiek tymianu
lyžičku mletej rasce
3 rozdrvené lusky kardamómu
lyžičku mletého koriandra
1 liter zeleninového vývaru
hrsť goudy
200 g šľahačkovej smotany
soľ, čierne mleté korenie
olivový olej EV
A takto na to:
Tekvicu, ktorú nemusíte lúpať narežte na kocky. Premiestnite ju do pekáča, pridajte k nej na väčšie kúsy nakrájanú mrkvu, strúčiky cesnaku a na polovicu rozdelenú cibuľu. Prelejte trochou oleja, osoľte, okoreňte, zasypte mletou rascou a lístkami tymianu. Dajte piecť do rúry pri teplote 220 °C na cca 1 hodinu.
Po upečení zeleninu preložte do hrnca s trochou olivového oleja a trochu restujte. Pridajte koriander a kardamóm. Zalejte zeleninovým vývarom a varte do zmäknutia tekvice. Rozmixujte tyčovým mixérom alebo v blendri, zjemnite šľahačkovou smotanou a do krému pridajte syr. Finálne dochuťte. Pri servírovaní ľubovoľne dozdobte.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)