Priznáme sa bez ďalšieho naťahovania – v pláne bolo urobiť domáce rafaelo. Nuž. V domácich podmienkach nie je možné vyrobiť chrumkavú guľôčku, naplniť ju takmer tekutou náplňou, to celé obaliť tuhším krémom a strúhaným kokosom. Takže pôvodný plán sme opustili a vytvorili na prípravu veľmi jednoduché a chutné kokosové keksy a kokosové guľky.
Kokosové keksy sú tenké tortové oblátky vrstvené lahodným, príjemne sladkým krémom obaľované v kokose a máčané v horkej čokoláde. Je to láska na prvé zahryznutie a sú to seriózne domáce keksy, ktorých prípravu zvládne každý. Kokosové guľky sú na prípravu ešte jednoduchšie. Za dve minúty vytvorenou kokosovou zmesou obaľujete lúpané mandle, tvarujete do guľky a napokon obalíte v kokose. Nepečený dezert nachystaný za pár minút.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Na kokosové keksy budete potrebovať (21 ks):
300 g kondenzovaného mlieka
60 g sušeného mlieka
30 g mandľovej múky
tortové oblátky
strúhaný kokos a čokoládu na obaľovanie
lúpané mandle
Na kokosové guľky budete potrebovať (približne 35 guliek):
200 g kondenzovaného mlieka
40 g mandľovej múky
100 g strúhaného kokosu
lúpané mandle
kokos na obaľovanie
A takto na to:
Pripravte kokosové keksy. V mise ručným mixérom vyšľahajte kondenzované mlieko, sušené mlieko a mandľovú múku. Štyri tortové oblátky narežte na veľkosť 16,5 x 15 cm. Oblátky rovnomerne natierajte (cca 2/3 krému) a ukladajte jednu na druhú. Po vyskladaní všetkých štyroch plátov natrite aj vrchnú oblátku a dajte keksy do chladničky na 30 minút.
Po vychladnutí narežte keksy na tri pásy s rozmerom 5,5 x 15 cm, každý pás rozdeľte na 7 rovnakých častí. Kokosové keksy obaľte po stranách (spodnú časť vynechajte) zvyšným krémom a obaľte v strúhanom kokose. Kokosové keksy môžete pred namáčaním do rozpustenej čokolády na chvíľu zachladiť. Keksy dozdobte lúpanými mandľami.
Kokosové keksy uchovávajte v uzavretej nádobe na chladnom mieste. Správne uskladnené vydržia pokojne 2 týždne.
Guľky sú na prípravu veľmi jednoduché. V samostatnej mise zmiešajte kondenzované mlieko s mandľovou múkou, pridajte strúhaný kokos a opäť zamiešajte. Z kokosovej zmesi odoberajte po malých lyžičkách, obaľujte ňou lúpanú mandľu a tvarujte guľku. Z daného množstva by ste mali vytvoriť približne 35 guliek v závislosti od veľkosti. Na záver obaľte kokosové guľky v strúhanom kokose.
Kokosové guľky uchovávajte v uzavretej nádobe na chladnom mieste. Správne uskladnené vydržia pokojne 2 týždne.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)