Jahodový džem

Jahodový džem s kardamómom

Na našej terase si zvykneme pestovať aj jahody a keď príde ich sezóna máme ich fakt dosť. Nikdy nimi, samozrejme, neplytváme, radšej si z nich pripravíme skvelý jahodový džem, ktorý vieme použiť počas celého roka. Osvedčila sa nám kombinácia jahôd, limetky, vanilky a kardamómu. Ten dáva tomuto kombu špeciálny nádych orientu. Skúste si ho pripraviť spolu s nami. Hodí sa nie len na prípravu sladkých jedál, ale aj ako dokonalá príloha napr. ku grilovanému camembertu.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

Tento recept vznikol v spolupráci so Korunný cukor

 

kosik

Jahodový džem s kardamómom – potrebujete (na 2x 150 ml pohár):
500 g jahôd
250 g želírovacieho cukru
šťava z polovice limetky
pol vanilkového lusku
semená zo šiestich šesť strukov kardamómu

A takto na to:

Očistené a nakrájané jahody na panvici pomaly privedieme k varu a postupne k nim pridáme limetkovú šťavu, vylúpnutý vanilkový lusk a rozdrvené semená kardamómu (bez struku). Povaríme. Asi po desiatich minútach pridáme želírovací cukor a asi päť minút povaríme. Po vychladnutí môžeme jahodový džem sterilizovať.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

Enter amount (EUR)