Hovädzie ragú

Hovädzie ragú s mrkvou a hráškom

Aké jedlo sa hodí k jeseni? Presne takéto – pomaly dusené hovädzie ragú s mrkvou a hráškom. Už dlho sme naň mali veľmi veľkú chuť. No a keď sme v Bille natrafili na krásny kúsok hovädzieho zadného bez kosti pod značkou Slovenská farma neváhali sme ani chvíľu a hneď sme po ňom siahli. Veď sa len pozrite, je to naozaj nádherné, čisté a kvalitné mäso.
A aj hovädzie ragú je fantastická vec. Zatiaľ čo ono si pokojne hovie v rúre a pomaly sa pečie 3 hodiny, vy máte čas na iné veci. Môžete sa pustiť do predvianočného upratovania, doučovať deti počas lockdownu alebo môžete začať piecť vianočné pečivo.. ;) a po tejto drine potom len vytiahnuť hrniec s chutnou večerou a dopriať si komfortné jedlo s celou vašou rodinou.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA

kosik

Na hovädzie ragú (cca pre 4 osoby):
500 g hovädzie zadné
3 mrkvy
1 červená cibuľa
200 g passaty
pol litra hovädzieho vývaru
1 dcl červeného vína
trochu múky
1 strúčik cesnaku (voliteľné)
mrazený hrášok (množstvo podľa chuti)
bobkový list a nové korenie
1 lyžica (zarovnaná) mletej červenej papriky
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
1 lyžica bravčovej masti
chilli, petržlenová vňať
 

A takto na to:

Idealne je ak pri príprave použijete hrubostenný liatinový hrniec. Mäso si narežte na väčšie kocky, takisto mrkvu a cibuľu. Mäso zaprášte múkou a zatiahnite ho z každej strany na bravčovej masti. Mäso vyberte bokom a na výpeku restujte cibuľu s mrkvou a cesnakom. Vložte mäso späť do hrnca, osoľte a okoreňte, pridajte bobkový list, nové korenie, poprášte lyžicou múky, premiešajte a zalejte passatou, vínom, pridajte papriku a zalete vývarom.

Pomaly pečte pri teplote 160 stupňov 3 hodiny. Na záver finálne dochuťte, pridajte hrášok, premiešajte a pridajte chiilli a petržlenovú vňať. Podávajte so zemiakmi alebo chlebom, bagetou a podobne.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Hovädzie ragú

Kamil

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre