Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA
Na hovädzie ragú (cca pre 4 osoby):
500 g hovädzie zadné
3 mrkvy
1 červená cibuľa
200 g passaty
pol litra hovädzieho vývaru
1 dcl červeného vína
trochu múky
1 strúčik cesnaku (voliteľné)
mrazený hrášok (množstvo podľa chuti)
bobkový list a nové korenie
1 lyžica (zarovnaná) mletej červenej papriky
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
1 lyžica bravčovej masti
chilli, petržlenová vňať
A takto na to:
Idealne je ak pri príprave použijete hrubostenný liatinový hrniec. Mäso si narežte na väčšie kocky, takisto mrkvu a cibuľu. Mäso zaprášte múkou a zatiahnite ho z každej strany na bravčovej masti. Mäso vyberte bokom a na výpeku restujte cibuľu s mrkvou a cesnakom. Vložte mäso späť do hrnca, osoľte a okoreňte, pridajte bobkový list, nové korenie, poprášte lyžicou múky, premiešajte a zalejte passatou, vínom, pridajte papriku a zalete vývarom.
Pomaly pečte pri teplote 160 stupňov 3 hodiny. Na záver finálne dochuťte, pridajte hrášok, premiešajte a pridajte chiilli a petržlenovú vňať. Podávajte so zemiakmi alebo chlebom, bagetou a podobne.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)