Toto je fakt dokonalý spôsob ako premeniť celkom obyčajnú vec akou je tuniak v konzerve na nápadité jedlo. Rýchly obed alebo večera – Fish Cakes. Zvládne ich každý, kto sa aspoň trochu orientuje vo vlastnej kuchyni a vie nájsť panvicu. Podávané na šaláte alebo so zeleninovými hranolkami, či na spôsob burgru, zamilujete si ich. Ak do nich pridáte nastrúhaný zázvor a budete podávať so sójovou omáčkou získajú ázijský šmrnc.
Na jednoduché Fish Cakes budete potrebovať (pre 2 osoby):
2 x 160 g konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
2 chilli papričky
veľkú hrsť mrazeného hrášku
veľkú hrsť mrazenej kukurice
2 nadrobno nasekané jarné cibuľky
2 rozšľahané vajcia
veľkú hrsť hrubej strúhanky
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
trochu oleja
na dip:
4 lyžice kyslej smotany
čerstvý nasekaný kôpor
citrón na ozdobu a podávanie
A takto na to:
- Scedeného tuniaka, vajcia, hrášok, jarnú cibuľu, na drobno nasekané chilli, kukuricu a strúhanku zmiešajte vo väčšej mise. Zmes by mala byť dostatočne tuhá, to si viete regulovať prípadným dosypaním strúhanky. Osoľte a okoreňte. Tvarujte fašírky, ich veľkosť je na vás.
- Na ich vyprážanie použite kvalitnú nepriľnavú panvicu a čo najmenej oleja. Fish cakes sa v pravom zmysle slova nemusia vyprážať, potrebujete len aby stuhli a aby chytili peknú farbu. Udržte ich fresh a fit. ;)
- Kyslú smotanu zmiešajte s na jemno nasekaným kôprom. Podávajte ako dip k tuniakovým fish cakes. Nezabudnite na kúsok citrónu.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám však naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)