Máme pre vás ďalší fantastický vianočný recept. Jeho príprava mi trvala dlhšie ako obvykle. Bolo to niekoľko neúspešných pokusov, kým som vychytala správny pomer múky, masla a predovšetkým cukru, ale nakoniec sa podarilo. Tento raz v hlavnej úlohe sušené figy a pistácie. Vyzerajú pôvabne, a tak aj chutia. Okrem toho, sú na prípravu veľmi jednoduché. Ak hľadáte niečo nové na váš štedrovečerný stôl, naše figovo-pistáciové sušienky vás určite ohromia.
Všetky recepty z vianočného špeciálu nájdete tu.
Na prípravu figovo-pistáciových sušienok budete potrebovať (cca 36 ks):
150 g masla izbovej teploty
260 g sušených fíg
80 g hnedého nerafinovaného cukru
80 g špaldovej múky
¼ lyžičky sódy
50 g olúpaných nesolených pistácií
A takto na to:
Maslo s cukrom rozmixujte. Figy nakrájajte na menšie časti a spolu s maslom ich vložte do kuchynského robota s nástavcom nožov. Mixovaním vznikne hnedá pena, figy by mali byť úplne na drobno nasekané. Zmes preložte späť do misky, pridajte múku a sódu a vareškou premiešajte. Zmes dajte na 10 – 15 minút zachladiť, potom ju zabaľte do potravinovej fólie a vytvorte valec. Nechajte v chladničke asi hodinu. Krájajte cca 0,6 mm plátky a ukladajte ich na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Posypte nasekanými pistáciami a pečte pri 160 stupňoch v teplovzdušnej rúre asi 9 – 10 minút. Po vytiahnutí z rúry ich nechajte 5 minút na plechu, potom preložte na mriežku aby vychladli. V uzavretej nádobe na chladnejšom mieste vydržia 1 – 2 týždne.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)