Egg in the Hole Burger

Toto je celkom fantastická vec, poctivý burger a v jeho strede vajce. Jednoduchý nápad, trochu trápenia s prípravou a dokonalá chuť. Recept som našiel na mojom obľúbenom i am a foodblog, a keďže milujem burgre, hneď som sa rozhodol, že do toho pôjdem. V originále sa nazýva Ultimate Hangover Burger. Úprimne, neviem si dosť dobre predstaviť, ako by ste si ho dokázali spraviť s opicou, keď vám treští hlava a každý pohyb bolí. Zrejme by ste sa nedokázali ani trafiť do stredu mäsa a vajce by skončilo kdesi inde. Ja som si ho teda pripravil v nedeľu ráno, po celkom pokojnej noci, ako veľmi neskoré a lenivé raňajky. A recept som trochu pooupravil a doplnil pár ingrediencií. Dokonale si síce taký burger vychutnáte po náročnom sobotnom večere a zaručene vás postaví na nohy poctivá chuť mäsa a pálivosť Scotch Bonnet. Ale má to jeden háčik, budete potrebovať niekoho, kto vám ho pripraví.

recept na EGG IN THE HOLE burger

kosik

Na Egg in the Hole Burger budete potrebovať:
250 g mletého mäsa, mix 50% bravčového a 50% hovädzieho
kúsok slaniny nakrájanej na malé kocky

1 vajce
chilli Scotch Bonnet
syr cheddar
žemľu
trochu zeleného šalátu, kvalitný kečup, horčicu
čerstvo mleté čierne korenie, soľ

 

recept na EGG IN THE HOLE burger

A takto na to:

  • Oproti pôvodnému receptu je v tomto našom pár zásadných zmien. Tak v prvom rade budeme používať mix bravčového a hvädzieho mäsa, presne pol na pol. Taktiež chilli papričku typu scotch bonnet. Nepoužite ju celú, možno štvrtinu. Je riadne pálivá, mäso parádne nakopne, ale ostrá chuť podľa mňa k burgru tak automaticky patrí. A poslednou zmenou bude slanina. Pekne nakrájaná na malé kocky. Keď sa do kúska náhodne zahryznete zistíte, že taká slanina je v burgri strašne fajn. Ale poporiadku: Mäso osoľte, okoreňte, pridajte slaninu a chilli a vytvarujte burger. V jeho strede vykrojte dieru, do ktorej neskôr vyklopíte vajce. Požite na to menší pohár.
  • Poriadne rozpáľte panvicu. Burger opekajte z jednej strany asi 5 minút, pozorne obráťte a do diery vyklopte vajíčko. Opekajte, kým vajce nie je hotové. Na výpeku opražte žemľu (ta vieš ako sa povie Big Mac v Rožňave?) z oboch strán. Pridajte na ňu cheddar, krásne sa roztečie. Spodok žemle potrite horčicou, pridajte list šalátu, burger a vrch žemle. Podávajte s kvalitným kečupom, idéalne je ak máte svoj vlastný a domáci.

 

recept na EGG IN THE HOLE burger

recept na EGG IN THE HOLE burger

recept na EGG IN THE HOLE burger

recept na EGG IN THE HOLE burger

 

recept na EGG IN THE HOLE burger

Kamil

 

 

Vaše komentáre