toastový chlieb

Domáci toastový chlieb

Máme radi toastový chlieb. Pripravujeme si z neho klasické toasty, sendviče, chlebíčky, hrianky, či chlieb vo vajci. Problém je však v tom, že kupovaný toastový chlieb častokrát chutí ako vata. Určite ste sa s tým sem tam stretli aj vy. A tak sme sa podujali experimentovať a skúsiť, či by sme dobrý toastový chlieb dokázali upiecť doma. Taký, ktorý by bol plný chuti a jeho striedka by nebola len rozpadávajúca sa a krušiaca hmota.

A dokázali! Tento recept vás o tom určite presvedčí. Domáci toastový chlieb totiž zvládne pripraviť aj úplný začiatočník, ktorý doposiaľ pečeniu moc neublížil. A keďže väčšinu práce za vás odvedie robot a samotný čas, tak sa ani veľmi nenamakáte.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

toastovy chlieb

kosik

Na domáci toastový chlieb budete potrebovať:
500 g hladkej múky
200 g teplej vody
100 g teplého mlieka
2 lyžičky cukru
1 a 1/2 lyžičky soli
60 g masla izbovej teploty
20 g čerstvého alebo 7 g instantného droždia
toastovy chlieb

A takto na to:

Všetky ingrediencie by mali mať minimálne izbovú teplotu, preto si ich pripravte predom. V mlieku rozpustite droždie s cukrom a nechajte 20 minúť postáť. V mise zmiešajte múku a soľ, urobte v strede jamku a vlejte rozpustené droždie. Pridajte vodu a maslo a mieste asi 10 minút pomocou kuchynského robota. Samozrejme, cesto môžete miesiť, samozrejme, aj ručne.

Cesto premiestnite do maslom vymazanej misy, zakryte fóliou a kuchynskou utierkou a nechajte na teplom mieste asi hodinu a pol vykysnúť. Premistnite ho na dosku alebo podložku, zrazte ho a vytvarujte obdlžník (na obrázku nižšie). Cesto zrolujte a premiestnite do podlhovastej formy. Formu s cestom vložte do igelitového pevnejšieho sáčku, dbajte na to, aby sa sáčok nedotýkal cesta. Nechajte kysnúť asi hodinu, dokým cesto nebude prevyšovať formu o cca 2 cm.

Pečte pri teplote 170 stupňov v teplovzdušnej alebo 180 stupňov v bežnej rúre asi 35 – 40 minút. Aj tu platí, že vašu rúru poznáte najlepšie a čas a teplotu si musíte odsledovať.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

toastový chlieb

toastový chlieb

Kamil

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre