tuniaková pizza

Domáca tuniaková pizza

Pizza patrí medzi najobľúbenejšie jedlá na svete. A celkom jednoznačne. Veď sa len zamyslite, poznať vo svojom okolí niekoho, kto by nemal rád pizzu je tak výnimočné ako stretnúť šabľozubého tigra (a ten vyhynul). Tenké cesto, chrumkavá kôrka a nesmierne množstvo variácií chutí pizzu právom radí na popredné miesta v obľúbenosti. A domáca tuniaková pizza patrí aj medzi naše top.

Zaujímavé na nej je, že ak nerátame samozrejmosti ako mozzarella a paradajkový základ, tak sa prakticky skladá len z troch základnych komponentov – lahodného tuniaka, červenej cibule a čiernych olív. A to je aj prakticky všetko, čo na tejto pizzi nájdete. Avšak kombinácia práve týchto chutí je naozaj skvelá. Keď sa pre nu rozhodnete určite neoľutujete.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Calvo

kosik

Tuniaková pizza (cca 40 cm priemer – 1 ks):
Zero tuniak vo vlastnej šťave – konzerva 56 g
1 mozzarella nakrájaná na plátky
vrchovatá lyžica pasírovaných paradajok
1 červená cibuľa
hrsť čiernych olív
štipka sušeného oregana
Na cesto:
250 g hrubej múky
165 ml teplej vody
5 g sušeného droždia
1 lyžičku soli
1 lyžička cukru
trochu olivového oleja na vymastenie misy

A takto na to:

cesto:

Vo vode zmiešajte droždie s cukrom a nechajte 15 minút odpočívať. Soľ zmiešajte s múkou, pridajte vodu a pomocou kuchynského robota s nádstavcom háku vypracujte cesto. Preložte ho do olejom vymastenej misy, prekryte fóliou alebo voskovým obrúskom, zakryte utierkou a na teplom mieste nechajte asi hodinu kysnúť.

pizza:

Cesto preložte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte tenké okrúhle cesto s priemerom asi 40 cm. Preložte ho opatrne na plech. Rozotrite po ňom lyžicu paradajok a jemne posypte oreganom. Rovnomerne na pizzu rozložte mozzarellu, kúsky tuniaka, cibuľu a čierne olivy. Pečte pri teplote 250 stupňov asi 10 minút, resp. dokým pizza nebude hotová.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre