Marshmallows cukríky iste pozná každý z vás, predovšetkým z detských čias. Je to sladkosť určená predovšetkým deťom a milovníkom sladko sladkých receptov. Základnými surovinami na ich prípravu sú cukor, želatína a voda. Ja som použila aj pistácie, ak ich nemáte po ruke, pokojne ich nahraďte inými orechmi, alebo nechajte marshmallows snehovo biele. Agáve sirup môžete nahradiť ľahšie dostupným medom.
Dá sa s nimi vyhrať. Nevadí im izbová teplota a sú trvácne, tak prečo ich spolu s deťmi nezabaliť do papierikov a nepovešať na váš vianočný stromček. Vedľa domácich medovníčkov sa budú vynímať.
Všetky recepty z vianočného špeciálu nájdete tu.
Na prípravu cukríkov marshmallows budete potrebovať:
3 ks plátkovej želatíny
60 ml studenej vody
170 g kryštálového cukru
80 g sirupu agáve (dá sa nahradiť medom)
štipku soli
40 g nesolených pistácií
Na posypanie plechu:
20 g práškového cukru
20 g kukuričného škrobu
+ papier na pečenie
A takto na to:
Želatínové plátky namočte do vody. Do hrnca s hrubým dnom nalejte 60 ml vody, kryštálový cukor, sirup agáve, soľ a nechajte zovrieť s pokrievkou na hrnci. Keď začne sirup vrieť, odkryte pokrievku a nechajte na miernom ohni vrieť asi 10 minút.
Do misy od kuchynského robota prelejte cukrový sirup, vyžmýkanú želatínu a nechajte mixovať na najvyššej rýchlosti 10 minút, až zmes ochladne. Na záver prisypte na drobno nasekané pistácie, časť z nich si nechajte na posypanie do formy.
Plech (srnčí chrbát) vyložte papierom na pečenie, vysypte práškový cukrom zmiešaný s kukuričným škrobom a prelejte doň cukrovú zmes, ktorá teraz pripomína vyšľahané bielka, ale je naťahovacia ako žuvačka. Na vrch nasypte zvyšok pistácií a nechajte odležať pri izbovej teplote do druhého dňa.
Po vybratí z plechu marshmallows nakrájajte na kocky, oprášte z nich prebytok prášku. Cukríky marshmallows môžete skladovať v uzavretej nádobe pri izbovej teplote až 1 mesiac.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)