Čučoriedková panna cotta vám vyrazí dych. Je svieža, krémová a príjemne ovocná. Okrem receptu na ňu, vám ponúkame aj video návod, ako ju servírovať. Pri zdobení použite čerstvé ovocie, rozdrobené maslové keksy, čučoriedkový coulis a jedlé kvietky. S trochou trpezlivosti a kreativity vytvoríte umelecké dielo na tanieri. Pritom samotná príprava dezertu je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Čučoriedková panna cotta je hotová za pár minút.
Panna cotta je talianský dezert, tradičný v severotalianskom regióne Piemont. Na jeho prípravu potrebujete smotanu, cukor a želatínu. Často sa dochucuje vanilkou, kávou… Panna cotta sa zvykne podávať s ovocným coulis, karamelovou alebo čokoládovou omáčkou.
Na našom blogu nájdete aj ďalšie recepty: Mandľová panna cotta, Bazová panna cotta.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci so značkou BILLA
Na čučoriedkovú panna cottu budete potrebovať:
250 ml 33%smotany
50 g kryštálového cukru
80 g čerstvých čučoriedok
plátky želatíny (použite podľa návodu na obale, napr. ak je 6 plátkov želatíny v balíčku určených na 500 ml tekutiny, použite 3 plátky želatíny)
Na čučoriedkový coulis budete potrebovať:
100 g čučoriedok
30 g kryštálového cukru
šťavu zo 1/4 citróna
A takto na to:
V miske so studenou vodou namočte plátky želatíny. Do hrnca nalejte smotanu, pridajte kryštálový cukor, čučoriedky, premiešajte a priveďte k varu. Prelejte do vysokej nádoby a tyčovým mixérom riadne rozmixujte. Smotanu opäť nalejte do hrnca, pridajte dobre vyžmýkané plátky želatíny a na nízkom stupni zahrievajte, kým sa plátky nerozpustia. Smotana nesmie vrieť.
Celý obsah prelejte do čistej nádoby cez sito. Čučoriedkovú panna cottu prelejte do téglikov a dajte na 4 až 5 hodín do chladničky, ideálne cez noc. Pred podávaním opláchnite téglik horúcou vodou a tak vyklopte panna cottu na tanier.
Na čučoriedkový coulis zmiešajte v malom hrnci čučoriedky, cukor a citrónovú šťavu. Pri nízkej teplote a za občasného miešania čučoriedky rozvarte, následne cez tenké sito prepasírujte. Čučoriedkový coulis použite na dozdobenie panna cotty.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)