Na coolinársky domáci kečup budete potrebovať:
5 kg zrelých paradajok
2 kápie
8 ks cibule
8 ks chilli alebo feferóniek
4 lyžice hnedého cukru
2 lyžice soli
2 lyžičky mletej červenej papriky
1 dcl červeného vínneho octu
1 lyžičku mletej škorice
4 klinčeky, trochu nového korenia
A takto na to:
- Okay, príprava je jednoduchá, jediné čo budete potrebovať je dostatok trpezlivosti, aby ste kečup zredukovali na potrebnú hustotu, takže sa pripravte na 5 alebo možno 6 hodín za sporákom. Umyté paradajky nakrájajte na štvrťky. Ja osobne z nich nevyberám semienka a ani ich nelúpem. Príde mi to domáckejšie a navyše mi to nevadí. Šupka z paradajok sa pri mixovaní sama odseparuje a veľmi jednoducho ju len stiahnete z tyčového mixéra. K cibuli nakrájanej nadrobno pridajte paradajky a všetky ingrediencie, hrniec nezakrývajte a varte asi dve hodiny. Potom rozmixujte mixérom, odstráňte šupky a redukujte. Za horúca nalejte do pohárov, poriadne uzavrite viečkami a dajte sterilizovať.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.