V spolupráci s našim partnerom LG, sme tento raz pripravili fantastický čokoládový dezert – čokoládový mousse. Čokoládový mousse, je nadýchaný dezert plný vzduchových bubliniek, často dochucovaný vanilkovým extraktom, kávou či karamelom. Svoju nadýchanosť získava vďaka vaječným bielkam, ktoré sa do neho opatrne zamiešavajú. A vaječné žĺtka zase dodávajú tomuto skvelému dezertu príjemnú krémovú chuť.
Čokoládový mousse, teda čokoládová pena sa pripravuje len z pár základných surovín. O to viac však záleží na ich kvalite. Je to na prípravu veľmi jednoduchý a nenáročný dezert, hotový za pár minút. Výsledok je ale extrémne dobrý. Pred zdobením penu zachlaďte, čím získa trochu pevnejšiu konzistenciu. Za týmto účelom využívame funkciu našej chladničky InstaView Door-in-Door, ktorá pri otváraní výrazne znižuje straty studeného vzduchu a poskytuje veľmi rýchly a hlavne jednoduchý prístup k nápojom a základným potravinám.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci so značkou LG
Na čokoládový mousse budete potrebovať (4 malé poháre cca 100 ml):
2 žĺtka
20 g kryštálového cukru
1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
80 g horkej čokolády
70 g mliečnej čokolády
40 g masla
3 vaječné bielka
štipku soli
4 cl kávového likéru
A takto na to:
Vaječné žĺtka vyšľahajte spolu s kryštálovým cukrom a vanilkovým extraktom do bledej, nadýchanej peny. Do čistej misy nasypte horkú, mliečnu čokoládu a maslo. Misu položte na hrniec s vriacou vodou a občas premiešajte. Voda sa nesmie dotýkať misy s čokoládou. Keď sa čokoláda a maslo rozpustia, nechajte ich chvíľu pri izbovej teplote vychladnúť.
Rozpustenú čokoládu vlejte do vyšľahaných žĺtkov a metličkou dobre premiešajte. V samostatnej nádobe vyšľahajte bielka so štipkou soli do nadýchanej peny. Penu po častiach opatrne stierkou zamiešavajte do čokoládovej zmesi.
Na záver pridajte kávový likér a premiešajte. Čokoládový mousse prelejte do pohárov a dajte do chladničky na 2 hodiny zachladiť. Ľubovoľne dozdobte.
Čokoládový mousse môžete v chladničke skladovať dva až tri dni.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)
[