čokoládové bonbóny so slaným karamelom

Čokoládové bonbóny so slaným karamelom

Čokoládové bonbóny so slaným karamelom sú exkluzívne mini zákusky, ktoré by rozhodne nemali chýbať na vašom sviatočnom stole. Druhý recept nášho tohtoročného vianočného špeciálu sa skladá z vrstvy keksu ovoňaného kardamómom, s poriadnou dávkou slaného karamelu, no a to všetko je obalené v chrumkavej čokoláde. Slaný karamel môže byť pre mnohých výzvou, ale nenechajte sa odradiť, ak by ste potrebovali videonávod, nájdete ho v tomto našom recepte.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

čokoládové bonbóny so slaným karamelom

 

kosik

Čokoládové bonbóny so slaným karamelom – budete potrebovať (20 x 20 cm):
150 g hladkej múky
120 g masla
60 g práškového cukru
50 g kokosu
5 ks strúčikov kardamómu
Na karamel budete potrebovať:
300 g kryštálového cukru
160 ml 33% šľahačkovej smotany
2 čajové lyžičky medu
60 g vody
50 g masla
2 štipky vločiek soli Maldon
150 g mliečnej čokolády
60 g horkej čokolády

 

A takto na to:

Plech s rozmerom 20 x 20 cm vyložte papierom na pečenie, aj po stranách formy. V mise rukou, alebo kuchynským robotom zmiešajte maslo, múku, cukor, kokos a nadrvené semená kardamómu. Vzniknuté cesto rovnomerne rozložte na dno formy, prikryte potravinovou fóliou a nechajte v chladničke 15 minút. Cesto pečte pri teplote 170 stupňov 15 až 20 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte keks vychladnúť vo forme.

Medzi tým si nachystajte slaný karamel. Do hrnca nasypte kryštálový cukor, prilejte vodu, med a počkajte, kým všetok cukor v hrnci vodou nasiakne. Karamel na miernom ohni zahrievajte, kým nezíska jantárovú farbu a zalejte ho horúcou smotanou, v ktorej ste pred tým rozpustili maslo a hrubozrnú soľ. Karamel rýchlo metličkou zamiešajte a odstavte. Prelejte ho do formy na už upečený keks a nechajte zachladiť na 2 až 4 hodiny. Pred krájaním môžete formu s karamelom vložiť na chvíľu do mrazničky.

Vo vodnom kúpeli rozpustite mliečnu a horkú čokoládu, nakrájané kocky máčajte v čokoláde a dozdobte maldon soľou.

  • Máme pre vás jeden tip. Pred krájaním nahrejte nôž v horúcej vode a poutierajte ho papierovým obrúskom. Takto dosiahnete čistý a hladký rez. Ak vám rezanie trvá o čosi dlhšie, pred namáčaním do čokolády dajte narezané kúsky na chvíľu do chladničky, ideálne do mrazničky.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

Enter amount (EUR)