Čaká nás prvý letný mesiac a vy už o nás dávno viete, že leto doslova milujeme. Vychutnávame si každý jeden teplý deň, všetky tie grilovačky a večerné posedenia na verande. K letu však patria aj svieže studené dezerty. Taký je aj tento cheesecake, 100% letný, nepečený a v prvom rade plný čerstvého ovocia. Našim coolinárskym heslom je jednoducho, chutne a toto je presne to. Navyše v nadchádzajúcom ročnom období si ovocie môžete aj sami nazbierať. Ak sa nebojíte medveďov, vybehnite do lesa a prineste si lesné maliny alebo čučoriedky a pripravte si s nami cheesecake s bielou čokoládou a lesným ovocím.
Na nepečený cheesecake s bielou čokoládou
a lesným ovocím budete potrebovať:
300 g maslových keksov, ideálne chuťovo neutrálnych a nie príliš sladkých
150 g masla
200 g bielej čokolády
250 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
250 g čerstvého ovocia
A takto na to:
- Maslo roztopte na miernom ohni. Maslové keksy vložte do uzatvárateľného vrecka so zipsom a valčekom ich rozdrvte. Zmiešajte keksy s maslom a presypte do 20 cm tortovej formy. Stierkou uhlaďte a zarovnajte. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu a nechajte ju za občasného miešania vychladnúť.
- Vyšľahajte šľahačku a opatrne ju zmiešajte s mascarpone. Vlejte rozpustenú čokoládu a nasypte ovocie. Zmes vylejte do tortovej formy a v chladničke nechajte stuhnúť približne 2 hodiny.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Mižu
*inšpirované Donalom Skehanom. :)
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám však naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)