Cestoviny so zeleninou a pistáciami

Pripravte si s nami ľahký obed plný talianských chutí a ocitnite sa na malú chvíľu na slnkom zaliatej Sicílii. Lebo práve Sicíliou sme sa pri príprave tohto jedla inšpirovali. S pistáciami ste sa už určite stretli. V našom regióne sa používajú predovšetkým pri príprave sladkých pokrmov a dezertov. Skúšali ste ich ale niekedy použiť do hlavného jedla? Pistácie a cestoviny sa k sebe hodia podobne ako čokoláda a karamel. Je to fakt skvelá kombinácia.

Náš recept na cestoviny so zeleninou a pistáciami je veľmi jednoduchý a časovo nenáročný. Dajte si však záležať a použite kvalitné suroviny. My sme siahli po špagetách z tvrdej pšenice. Ak si chcete vychutnať ozajstné cestoviny, vždy siahnite po cestovinách z tvrdej pšenice. Okrem farebnej a chutnej zeleniny sme použili jemne sušenú údenú šunku, citrónovú kôru a výdatné množstvo petržlenovej vňate. Každá z týchto surovín dotvára jedinečnú chuť výsledného pokrmu. No a na záver pistácie. Pistáciami nešetrite. Pri každom súste príjemne zachrumkajú a dodávajú príjemnú sladkosť.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA

 

kosik

Na cestoviny so zeleninou a pistáciami budete potrebovať (2 porcie):
2 polievkové lyžice olivového oleja EV
2 plátky Speck Alto Adige PGI BILLA Premium
hrsť brokolice
1 strúčik cesnaku
7 ks cherry paradajky
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Spaghetti BILLA Premium
citrónovú kôru
hrsť pistácií Nice Bites
hrsť petržlenovej vňate
Parmigiano Reggiano P.D.O. BILLA Premium
cestoviny so zeleninou a pistáciami

A takto na to:

V hrnci s osolenou vodou uvarte cestovinu.

Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opečte na pásiky nakrájaný Spek Alto Adige. Pridajte brokolicu, plátky cesnaku, cherry paradajky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie a premiešajte. Pridajte čerstvo uvarené cestoviny a trochu vody z nich, citrónovú kôru, časť pistácií a trocha parmezánu. Premiešajte.

Pri podávaní preložte cestoviny na tanier, zalejte kvapkou olivového oleja, posypte nadrvenými pistáciami a parmezánom.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

Enter amount (EUR)