Počas horúceho leta nám vždy dobre padne ľahší svieži obed, preto častokráť siahame po šalátoch, cestovinových jedlách, studených polievkach alebo len po niečom malom. Aj tak býva našim hlavným jedlom dňa vždy večera. Svieže cestoviny so špargľou, brokolicou a hráškom si pripravujeme hlavne v sezóne špargle, keď je ľahko dostupná. Príprava tohto jedla je naozajstná rýchlovka, ide doslova o pár minút. Druh pasty si zvoľte podľa chuti, resp. podľa toho, čo máte v špajze. My pri tomto recepte dávame prednosť linguine, zdajú sa nám najvhodnejším druhom, navyše ich máme veľmi radi.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Na cestoviny (linguine) so špargľou, brokolicou a hráškom budete potrebovať (2 porcie):
140 g linguine alebo 200 g čerstvých linguine
200 g zelenej špargle
100 g brokolice
hrsť čerstvého alebo mrazeného hrachu
asi 6 plátkov tirolskej šunky (alebo podľa chuti, prosciutto, schwarzwald, atď.)
parmezán
olivový olej extra virgin
vločky chilli alebo červenej sladkej papriky
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
A takto na to:
Ako prvé si dajte variť cestoviny. Ako bolo spomenuté, môžete použiť akýkoľvek druh cestovín, vyberte tie, ktoré vám chutia najviac. Linguine varte v dobre osolenej vode.
Na troche olivového oleja restujte čo najmenšie ružičky brokolice asi 5 minút. Po piatich minútach pridajte na panvicu šparglu, zbavenú o drevnaté konce. Rovnako tiež pridajte natrhané plátky tirolskej šunky a hrášok (mrazený spolu s brokolicou). Restujte asi 2 minúty. Dobre osoľte a okoreňte.
Keď su linguine hotové (al dente) premiestnite ich k zelenine a šunke na panvicu, dobre premiešajte a pridajte k nim aj asi dve lyžice vody, v ktorej sa varili linguine. Finálne ešte dochuťte soľou a korením. Rozdeľte na taniere, posypte parmezánom a vločkami chilli. Ak nemáte radi pálivé jedlá použite vločky červenej papriky.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)