Jablkový cheesecake

Jablkový cheesecake

posted in: Sladký život | 0

Je doba cheesecakov. Vážne. Možno je to aj preto, že pripraviť cheesecake je tá nejjednoduchšia vec na svete. Samozrejme najčastejšie sa stretnete s keksíkovým základom, ale ja tie keksíkové veľmi nemusím, preto sa stále snažím nájsť iné riešenie. Jednoduché a rýchle. Tento krát som upiekla orechové cesto a verte, je to brnkačka. Ak by sa vám ale predsa len nechcelo babrať s pečením cesta, tu nájdete recept na keksíkový nepečený základ.

Základom nášho receptu na jablkový cheesecake so slaným karamelom sú orechy, jablká, tvaroh a smotana. Neprekonateľná kombinácia chutí na toto jesenné počasie.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

kosik

Na jablkový cheesecake so slaným karamelom budete potrebovať (priemer 20 cm, 8 porcií):
2 žĺtka
25 g slnečnicového oleja
2 bielka
60 g kryštálového cukru
110 g na drobno rozmixovaných vlašských orechov
1 čajová lyžička mletej škorice
Na krém budete potrebovať:
1 jablko plus na dozdobenie
250 g jemného plnotučného tvarohu
250 g mascarpone
80 g práškového cukru
35 g kukuričného škrobu
2 čajové lyžičky mletej škorice
2 vajcia
160 g 33% šľahačky
Na slaný karamel budete potrebovať:
150 ml 33% šľahačky
150 g kryštálového cukru
štipku hrubozrnnej morskej soli
70 g masla

A takto na to:

Pripravte orechový korpus. Ručným mixérom vyšľahajte bielka s cukrom, potom žĺtka s olejom a spolu zmiešajte. Do zmesi pridajte namleté, alebo na drobno rozmixované orechy, mletú škoricu a vyšľahajte. Cesto prelejte do papierom vystlanej formy s priemerom 20 cm a pečte prie teplote 180 stupňov asi 20 minút. Ihneď po vytiahnutí z rúry cesto uprostred zrazte hánkami prstov, ale po okraji formy cesto nechajte vo výške ako sa upieklo.

Pripravte krém. V mise rozmixujte tvaroh, mascarpone, práškový cukor, mletú škoricu, vajcia a primiešajte samostatne vyšľahanú smotanu.

Formu s korpusom riadne obaľte zo spodnej strany alobalom. Jablko nakrájajte na tenké plátky a poukladajte ich na zrazený korpus tak, aby neprečnievali vyššie ako cesto po okrajoch a zalejte krémom. Rúru rozohrejte na 180 stupňov. Formu s cheesecakom vložte do hlbšieho plechu, ten do polovice naplňte vriacou vodou a nechajte piecť 60 – 70 minút. V prípade potreby znížte teplotu rúry po 40 minútach na 160 stupňov. Po upečení vytiahnite formu z vodného kúpeľa, nechajte 1 hodinu odpočívať, vyberte cheesecake z formy a odložte na 2 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.

Pripravte slaný karamel. Cukor roztopte na panvici, kým nemá jantárovú farbu. Zalejte ho horúcou smotanou so soľou a povarte asi 3 minúty, kým sa všetok cukor nerozpustí. Na záver odstavte, pridajte maslo, dobre premiešajte a preceďte cez sito. Karamel nechajte chladnúť pri izbovej teplote. Jablkový cheesecake polejte slaným karamelom, nakrájajte, dozdobte plátkami jabĺk a podávajte.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Jablkový cheesecake

Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre