Ovsená kaša s lesným ovocím môžu byť skutočne skvelé a rýchle raňajky, ktoré váš deň ideálne naštartujú. Je plná ovocnej chuti, je zdravá a výborne zasýti. Navyše je skutočne „light“. Ale vôbec to neznamená, že je toto jedlo určené len na ráno. Pokojne si ju pripravte v akúkoľvek časť dňa. Výborne sa hodí ako olovrant alebo ľahšia večera. Prirodzenú sladkosť jej dodáva lesné ovocie a sirup z agáve a sviežosť zase citrónová kôra a chutné pistácie.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Zlatý Bažant a je inšpirovaný chuťou Radleru 0,0% Light Čierna ríbezľa a levanduľa
Na prípravu ovsenej kaše budete potrebovať (2 porcie):
80 g ovsených vločiek
350 ml sójového mlieka
štipku soli
3 lyžičky agávového sirupu
2 zrelé banány
2 lyžičky chia semienok
150 g lesných čučoriedok
kôra z polovice BIO citróna
hrsť nesolených pistácii na posypanie
A takto na to:
Ovsené vločky s 2 lyžicami agávového sirupu a štipkou soli povarte 5 minút v sójovom mlieku. Odstavte, pridajte 2 lyžičky chia semienok a nechajte 5 minút postáť.
Čučoriedky s jednou lyžičkou agávového sirupu a citrónovou kôrou povarte 5 minút.
Do teplej kaše pridajte 2 rozmixované banány a dobre premiešajte. Kašu rozdeľte do dvoch misiek, na vrch kaše pridajte čučoriedkový rozvar a posypte pistáciami.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Miška
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)