Pozdravujeme z Tenerife, kámoši. Tieto dni si doslova užívame. Z celého toho predvianočného zhonu a sychravých jesenných dní plných dažďa sme veľmi radi utiekli na slnkom zaliaty ostrov v Atlantickom oceáne. Veď pre nás neexistuje nič lepšie, ako tráviť “letnú” dovolenku pri mori v čase keď je už u nás počasie na nič.
Ale vieme, že mnohí to takto riešiť nemôžu, či už z nedostatku času, dovolenkových dní alebo iných dôvodov. Preto pre vás, ktorí ste momentálne doma a cnie sa vám za letom sme pripravili jednoduchý recept na tvarohovo-vanilkový krém, ktorý vám svojou sviežou chuťou teplé mesiace ihneď pripomenie. A ak si k nemu dáte aj 100% prírodný Radler 0,0% Tmavý Citrón pravá letná nálada sa vam zaručene vráti. Spolu so značkou Zlatý Bažant sme totiž presvedčení, že zima je len temná stránka leta. Tak bojujte s nami za leto aj v zime.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Zlatý Bažant
Na prípravu tvarohovo-vanilkového krému budete potrebovať (2 porcie):
140 g tvarohu
40 g vanilkového cukru
50 ml 33% šľahačkovej smotany
2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice mascarpone
2 lyžičky citrónovej šťavy
1 lyžička vanilkového extraktu
ovocie podľa chuti
A takto na to:
Najprv vymiešajte tvaroh, vanilkový extrakt a citrónovu šťavu, ideálne ručným mixérom. Pridajte macarpone, kyslú a sladkú smotanu, vanilkový cukor a znova vymiešajte. Ak sa rozhodnete krém plniť do zaváraninových pohárov naplňte krém do vrecka so zdobiacu špičkou a krém vytlačte. Dozdobte ovocím a dajte na chvíľu zachladiť do chladničky.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)