Tradične sa v našich končinách ako príloha ku grilovaným mäsám podávaju zemiaky, šaláty alebo pečivo. Ale prečo neskúsiť aj niečo iné a pre nás naozaj netradičné? Yorkshírsky pudding je v Británii veľmi obľúbený a často sa podáva ako príloha k pečenému alebo girlovanému mäsu. Jeho príprava je až primitívne jednoduchá, zvládne to prakticky každý a chuťovo je to veľmi zaujímavá vec. Tak to skúste – osviežte si letnú grilovačku s malými bochníkmi yorkshírskeho pudingu. Nechajte ich nasiaknuť šťavou z pečeného mäsa alebo BBQ omáčkou. Mňam!
A k dobrému jedlu patrí aj dobrý nápoj. Špeciály Hurban Legend od značky Zlatý Bažant sme si skutočne zamilovali. K steaku a pudingom sme si otvorili polotmavý BOCK a bolo to skvelé!
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Zlatý Bažant.
Na prípravu yorkshire pudding budete potrebovať:
140 g hladkej múky
4 vajcia
200 ml mlieka
štipku soli
slnečnicový olej
A takto na to:
Všetky ingrediencie spolu dokonale zmiešajte. Vznikne vám riedke cestíčko. Použite plech na pečenie muffinov. Do každej formy nalejte asi cm oleja a plech vložte na cca 10 min do rúry vyhriatej na 230 stupňov. Opatrne plech vytiahnite a do foriem (do cca 1/3 výšky formy) nalejte cestíčko. Pečte asi 20 – 25 minút, rúru počas pečenia určite neotvárajte. Pudingy budú krásne nafúknuté a jemné. Podávajte ako prílohu.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)
–