Čokoládový tart s čerešňami

posted in: Leto, Sladký život | 0

Tento koláčik chutí tak dobre, ako vyzerá. Kakaový korpus, čokoládová ganáž a vo vnútri sladké čerešne. Príprava je celkom ľahká, najviac času zaberie chladenie. Ak chcete urýchliť prípravu korpusu, cesto miesto do chladničky dajte na chvíľu do mrazničky. Pri zdobení sa môžete vyšantiť a okrem čerešní použiť akékoľvek iné ovocie alebo jedlé kvietky.

Na krájanie použite ostrý nôž, pred každým zárezom ho ponorte do horúcej vody a otrite obrúskom. Dosiahnete tak krásne, čisté rezy ako z profi cukrárne. 

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.

kosik

Na prípravu krehkého cesta budete potrebovať (20 cm priemer):
200 g hladkej múky
40 g kakaa holandského typu
90 g práškového cukru
štipku soli
štipku jedlej sódy
2 celé vajcia
100 g studeného masla
Na prípravu čokoládovej ganáže budete potrebovať:
200 g horkej čokolády (Callebaut)
štipku soli
160 ml 33% smotany
2 polievkové lyžice medu
300 g čerstvých čerešní
2 čajové lyžičky medu
čerešne na dozdobenie

A takto na to:

Pripravte korpus. Do robota s nástavcom nožov navážte všetky suroviny a rozmixujte. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte minimálne 1 hodinu v chladničke, pokojne aj cez noc. Zachladené cesto rozvaľkajte, vložte do formy s priemerom 20 cm a jemne pritlačte k okrajom. Opäť ho vložte do chladničky. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Tesne pred vložením do rúry, orežte nožom prebytočné cesto a vidličkou popichajte celé dno. Pečte približne 15 minút.

Čerešne odkôstkujte a 5 minút povarte s dvoma lyžičkami medu a odložte bokom. Čokoládu, soľ a med zalejte horúcou smotanu, nechajte 3 minúty postáť a riadne premiešajte, aby sa všetka čokoláda roztopila.

Uvarené čerešne preceďte a sirup si odložte. Čerešne poukladajte na dno korpusu a zalejte ich čokoládovou ganážou. Nechajte dobre zachladiť. Dozdobte čerstvými čerešňami a pri podávaní prelejte čerešňovým sirupom.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre