Rýchly hroznový koláč

Ak hľadáte koláč, ktorého príprava vám zaberie celkovo 10 minút a vyžiada si minimálne množstvo úsilia a špinavého riadu, tak toto je recept ako stvorený pre vás. A úplne najlepšie na ňom je, že si ho môžete sezónne prispôsobiť. Hrozno môžete zameniť za broskyne, marhule a hrušky. Je to len na vás a na vašej chladničke a chuti.

Koláčik nevyžaduje absolútne žiadne pekárske zručnosti. Je veľmi krehký, rozplýva sa na jazyku. Ideálny k raňajkám, alebo na nedeľné popoludnie ku kávičke.

kosik

Na prípravu rýchleho hroznového koláča budete potrebovať (25 cm priemer):
200 g polohrubej múky
8 g kypriaceho prášku
3 vajcia
100 g kryštálového cukru
kôru z 1 bio citróna
120 ml oleja
350 g hrozna
práškový cukor na posypanie

A takto na to:

V samostatnej mise mixujte vajcia s cukrom, postupne pridajte citrónovú kôru, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pridajte hrozno, časť nechajte na dozdobenie a zľahka stierkou premiešajte.

Prelejte cesto do formy, posypte práškovým cukrom a pečte pri teplote 180 stupňov asi hodinu. Koláč po vytiahnutí z rúry hneď nevyberajte z formy, nechajte ho aspoň 10 minút odpočívať.

Dozdobte zvyšným hroznom, prípadne šľahačkou.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre