Túto polievku zvládnete za pár minút. Dokonalá rýchlovka, ktorá sa hodí na chladnejšie odbobia, veľmi jednoduchá, ale pritom tak tak dobrá! My milujeme všetky jedlá zo zemiakov a polievky nie sú výnimkou. A keďže sme si v lete nastrádali aj prostredníctvom kámošov huby, nasušili a odložili, tak teraz ako by sme ich našli. Šup s nimi do polievky. Rustikálny vzhľad, rustikálna chuť. Vyskúšajte. Zemiaková polievka s hubami.
Na zemiakovo hubovú polievku budete potrebovať (4 porcie):
2 veľké zemiaky
hrsť sušených húb podľa chuti
lyžicu bravčovej masti
kožu z údenej slaniny
1 vrchovatú lyžicu hladkej múky
2 lyžičky sušenej majoránky
čerstvo mleté čierne korenie
bobkový list a guličku čierneho korenia
soľ
1 lyžičku octu
A takto na to:
- Asi hodinku pred varením namočte huby do studenej vody. V hrnci rozpustite masť. Pridajte múku a poriadne miešajte. Až budete cítiť jemnú orieškovú vôňu pridajte dva hrnčeky vody. Poriadne rozmiešajte, dostatočne osoľte a pridajte na malé kocky nakrájané zemiaky a predom namočené huby, pokojne aj s vodou. Pridajte bobkový list, nové korenie a kožu zo slaniny. Tá dá polievke jemne údenú chuť, jesť ju samozrejme nebudete.
- Polievku priebežne kontrolujte, miešajte, pridajte asi 750 ml vody, okoreňte a dosoľte podľa chuti. Keď sú zemiaky mäkké pridajte majoránku a nakoniec polievku dochuťte octom. Tak jednoduché to je.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)