Takmer každý víkend sa u nás v lete griluje lebo leto a gril, to ide k sebe. Máločo je lepšie ako dobre pripravené grilované jedlo, teplý letný večer, svieži šalát a vychladený nápoj. Ak máte grilovačky rovnako radi ako my, skúste tieto grilované medové rebierka. Je to tak jednoduché. Výhodou je, že sa najprv pečú v rúre, a na grile ich stačí podržať krátko, len nech chytia dymovú chuť a nech sa pekne opečie glazúra. A nezabudnite ich podávať s pivom.
Na medové rebierka budete potrebovať (porcia asi pre 4 osoby):
2 kg mäsitých bravčových rebier
1 lyžicu medu
3 lyžice kvalitnej sójovej omáčky
3 lyžice domáceho alebo kvalitného kečupu
1 lyžice červeného vínneho octa
1 lyžička ostrej chilli pasty
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
vetvičku rozmarínu na grilovanie
A takto na to:
- Zmiešajte med, sójovú omáčku, kečup, vínny ocot a chilli pastu. Dochuťte korením a soľou. Vznikne vám lepkavejšia grilovacia omáčka, ktorú poriadne votrite do umytých a očistených rebier. Nechajte odpočívať asi dve hodiny.
- Rúru predhrejte na 180 stupňov a rebierka pečte asi hodinu a pol. Čas si musíte odsledovať podľa veľkosti rebier. Dajte pozor, aby sa nespiekli a ak je to nutné trochu ich podlievajte vodou.
- Po upečení v rúre budú rebierka takmer hotové, ale bude im chýbať ešte jemne zapečená glazúra a takisto dymová chuť dreveného uhlia. Rebierka grilujte na grile a drevenom uhlí, (na ktoré môžete položiť vetvičku rozmarínu – dym z byliniek rebierka zaujímavo dochutí) z každej strany, dokým nebude glazúra pekne opečená.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám však naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)