Týmto receptom by sme sa mohli zavďačiť všetkým, ktorí majú radi dobre pripravené mäsko. Pečené rebierka sú klasikou a na ich prípravu existuje nepreberné množstvo receptov. Možno aj vy máte doma ten svoj, na ktorý nedáte dopustiť. Rebierka sú populárnym jedlom, častokrát si ich môžete dať v lepších krčmičkách, keďže si veľmi dobre rozumejú s pivom. Asi preto ich veľa ľudí považuje za vyslovene chlapskú záležitosť. Ale chutia všetkým.
Tu je ten náš recept na pečené rebierka. Vyznačuje sa absolútnou jednoduchosťou. Ich chuť je však plná, jemne sladká a pikantná.
Na pečené rebierka budete potrebovať (2 porcie):
1 kg bravčových rebierok
1 väčšiu cibuľu
1 strúčik cesnaku
2 chilli papričky
250 ml pasírovaných paradajok
1 lyžicu hnedého cukru (je možné ho nahradiť aj medom)
soľ, 1 lyžičku rasce a čerstvo mleté čierne korenie
A takto na to:
- Rebierka jemne osoľte, okoreňte a posypte rascou a dajte do rúry piecť pri teplote 150 stupňov na 20 min.
- Kým máte rebierka v rúre pripravte si marinádu, resp. omáčku. V mixéri rozmixujte cibuľu, chilli, cesnak, cukor, rascu. Do rozmixovanej zmesi pridajte pasírované paradajky, dochuťte soľou.
- Rebierka vyberte z rúry, po dvadsiatich minútach by mali byť polomäkké. Celé ich potrite marinádou a dajte piecť na 190 stupňov dokým nebudú krásne mäkké. Priebežne ich podlievajte, resp. potierajte marinádou.
- Keď budú rebierka hotové, nechajte ich ešte 5 až 10 minút pod grilom, aby získali peknú krustu.
- K rebierkam sa ideálne hodí horčica, chren, kyslé uhorky a baranie rohy. A samozrejme čerstvý chlebík.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.