sepiove_tagliatelle

Sépiové tagliatelle z boxu od ŠmakujTo

posted in: Pasta!, ŠmakujTo | 0

Byť foodbloggerom znamená aj to, že často dostávate ponuky na spoluprácu od rôznych firiem s pomocou pri propagácii ich produktov a služieb. Ale určite ste si všimli, že na našom blogu sme sa takej spolupráci doposiaľ vyhýbali, blog sme nechávali čistý, bez reklám a rôznych skrytých doporučení alebo recenzií. Jednak preto, že si chceme zachovať slobodu pri tvorbe obsahu a tiež preto, že s nie všetkým sa automaticky stotožňujeme a písať o niečom, čo nás nezaujme jednoducho považujeme za nezmysel. Nevedeli by sme to predať, ak by sme produktu alebo službe nedôverovali, fakt nie. Ale ponuke od ŠmakujTo sa odolať nedalo. Neznamená to však, že sa blog výrazne zmení. Ponechá si svoju tvár bez reklám a platených recenzií. Sem-tam však pristúpime na spoluprácu ak si budeme istí, že aj pre vás bude ponuka od partnera zaujímavá a prínosná. A vždy dopredu budete vedieť, že bol post pripravený v spolupráci s nejakým partnerom. Férová dohoda.

Nápad, ktorý vám dnes predstavíme sa nám, zanieteným coolinárom, nesmierne pozdáva. Milujeme výzvy a prekvapenia. A presne to predstavujú tieto zážitkové balíčky s prekvapením. Objednáte si box a vôbec neviete do čoho idete. Môžete si však byť istý, že na mesačnej báze dostanete zásielku prvotriednych špecialít a regionálnych produktov od menších výrobcov, na ktoré by ste inak narazili len veľmi ťažko. Všetko sú to produkty s príbehom, bez zbytočných konzervantov, farbív, umelých aróm a podobne. Inými slovami poctivé výrobky, ktoré potešia nielen oko, ale hlavne vaše chuťové bunky. A môže byť niečo lepšie ako ochutnávať netradičné špeciality, využiť dávku vlastnej fantázie a vykúzliť zo surovín zaujímavé jedlo, ktorým potešíte svojich blízkych a samozrejme seba? No nemôže.

sepiove_tagliatelle

A o čo vlastne ide?

Filozofia je veľmi jednoduchá. Objednáte si zážitkový box a do poslednej chvíle neviete, čo bude jeho obsahom. Ako bolo vyššie spomenuté, určite dostanete kvalitné produkty, ktoré nie sú bežne dostupné na pultoch obchodov. Ich hodnota prevyšuje samotnú cenu boxu a vy môžete objavovať nové chute, skúšať nové recepty. Ak sa vám nejaký produkt zapáči a doslova sa doň zamilujete, pokojne si ho môžete kedykoľvek objednať cez eshop. Páči sa nám to. A páči sa nám to tak, že sme sa so ŠmakujTo dohodli, že sa staneme partnermi a každý mesiac vám jeden box predstavíme a pripravíme z jeho ingrediencií nejaký recept. Je to pre nás pekná výzva a veríme, že aj vám sa recepty zapáčia a nájdete si k nim cestu.

 

Rozbalili sme septembrový balíček

Už pri prvom rozbalení sme mali jasno, do akého receptu sa pustíme. Do oka nám totiž hneď padli totálne čierne cestoviny zo semoliny. Čierne sú preto, že sa pri ich výrobe používa atrament. Áno, atrament. Samozrejme, je to atrament získaný zo sépie a je absolútne jedlý. Cestovinám nepridáva chuť, ale zaujímavý výzor. Navyše cestoviny obsahujú panenský olivový olej a sú vyrobené zo semolinovej múky, ktorú výrobca dováža z Perugie, konkrétne z mlynu Molitoria. A keďže súčasťou balíčka bol (okrem iného) aj repkový olej s príchuťou citrónu, rozhodnutie bolo rýchle. Pripravíme si sépiové tagliatelle s kuracím mäsom, brokolicou a citrónovou kôrou, a samozrejme nezabudneme ani na riadnu dávku tohto oleja. Jedlo to bolo vynikajúce, takže nech sa páči, na konci článku nájdete recept.

Súčasťou balenia každého boxu je aj stručný sprievodca produktmi. Dozviete sa o tom, odkiaľ produkt pochádza, kto stojí za jeho príbehom, ako a kde sa vyrába. Sprievodca tiež obsahuje tipy ako s jednotlivými špecialitami naložiť, resp. krátke recepty, ktoré sa vám môžu hodiť. V septembrovom balíčku sme našli:

 

Marshmallows s malinami
Repkový olej s príchuťou citrónu
Bacon jam
Pastinos s chianti a olivami
Munchy seeds – marhuľa v belgickej čokoláde
Koktejlové krekry s chilli, cesnakom a zázvorom
Sépiové tagliatelle s panenským olivovým olejom

 

Ako postupovať, ak si chcete objednať zážitkový balíček ŠmakujTo, koľko stojí a čo všetko dostanete sa dozviete tu.

 

Súčasťou balenia každého boxu je aj stručný sprievodca produktmi. Dozviete sa o tom, odkiaľ produkt pochádza, kto stojí za jeho príbehom, ako a kde sa vyrába. Sprievodca tiež obsahuje tipy ako s jednotlivými špecialitami naložiť, resp. krátke recepty, ktoré sa vám môžu hodiť. V septembrovom balíčku sme našli: Marshmallows s malinami Repkový olej s príchuťou citrónu Bacon jam Pastinos s chianti a olivami Munchy seeds - marhuľa v belgickej čokoláde Koktejlové krekry s chilli, cesnakom a zázvorom Sépiové tagliatelle s panenským olivovým olejom

Súčasťou balenia každého boxu je aj stručný sprievodca produktmi. Dozviete sa o tom, odkiaľ produkt pochádza, kto stojí za jeho príbehom, ako a kde sa vyrába. Sprievodca tiež obsahuje tipy ako s jednotlivými špecialitami naložiť, resp. krátke recepty, ktoré sa vám môžu hodiť. V septembrovom balíčku sme našli: Marshmallows s malinami Repkový olej s príchuťou citrónu Bacon jam Pastinos s chianti a olivami Munchy seeds - marhuľa v belgickej čokoláde Koktejlové krekry s chilli, cesnakom a zázvorom Sépiové tagliatelle s panenským olivovým olejom

sepiove tagliatelle

logo

 

Sépiové tagliatelle s kuracím mäsom

Vy už viete, že cestoviny sú v našej domácnosti mimoriadne obľúbené. Často si pripravujeme vlastné domáce tagliatelle, alebo iné druhy, vždy podľa chuti a nálady. Väčšinou dávame prednosť sviežim chutiam, tak aby cestoviny boli ľahké a doprajeme si k nim dobré biele víno. Siahame po talianskych receptoch, prípadne sa necháme unášať svojou vlastnou fantáziou, využívame sezónne druhy zeleniny, siahame po tom, čo máme v chladničke a na čo máme práve chuť. Kombinácia kuracieho mäsa a brokolice v tomto recepte je mimoriadne zaujímavá, osobitne ak k nej pridáte citrónovú kôru a repkový olej s príchuťou citrónu. Cestoviny sú mimoriadne osviežujúce, majú vyslovene stredomorský charakter a žlto – zeleno – čierne prevedenie poteší oko. Predsudky preč, ideme na čierne cestoviny! Naše ďalšie recepty na cestoviny nájdete v tejto kategórii.

sepiove_tagliatelle

kosik

Na prípravu sépiových tagliatelle s kuracím mäsom budete potrebovať (2 osoby):
200 g sépiových tagliatelle
2 kuracie prsia
menšiu hlavičku brokolice
repkový olej s príchuťou citrónu
parmezán alebo kvalitný dlhozrejúci syr podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie a soľ
kôru z jedného citrónu

 

sepiove tagliatelle

A takto na to:

  • Kuracie prsia narežte na menšie kocky, zalejte olejom, zasypte citrónovou kôrou a čerstvo mletým čiernym korením. Nechajte dve hodiny odpočívať.
  • Rozpáľte panvicu a orestujte kura. Nezabudnite dochutiť soľou. Vo väčšom hrnci varte vodu, keď vrie osoľte ju a pridajte hlavičky brokolice, rovnako aj sépiové tagliatelle. Varte asi 4 minúty, cestoviny by mali byť ako vždy al dente a za tie štyri minúty bude určite hotová aj brokolica. Sceďte, kúsok vody si však nechajte bokom. Cestovinu a brokolicu pridajte na panvicu ku kuracím prsiam, premiešajte, podlejte vodou, v ktorej sa varili cestoviny, zasypte citrónovou kôrou a okoreňte. Na tanieri jedlo posypte nastrúhaným syrom a zalejte trochou repkového oleja. Vychutnáte si ich čisté, alebo s jemne opečenou cesnakovou bagetkou.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

 

 

sepiove tagliatelle

sepiove tagliatelle

sepiove tagliatelle

sepiove tagliatelle

Kamil

 

ŠmakujTo je partnerom blogu coolinari.sk. Poskytuje nám produkty na tvorbu daného receptu.

Vaše komentáre